In het station van Mechelen vroeg de kerel aan een slachtoffer hoe laat het was. Toen de jongeman zijn gsm bovenhaalde, griste de dief die uit zijn handen.© Dirk Vertommen

19-jarige is amper twee weken in ons land wanneer hij slachtoffers brutaal berooft op straat: 18 maanden cel

Mechelen -

De strafrechter in Mechelen heeft een 19-jarige man die illegaal in ons land verblijft achttien maanden cel opgelegd. De man stond terecht voor drie diefstallen. Hij had de slachtoffers op brutale wijze van hun gsm en halsketting beroofd. Een vierde diefstal mislukte omdat het slachtoffer zich verzette.

Theo Derkinderen

Op 11 maart sprak A.L. in het station van Mechelen een minderjarige aan in het Frans. Hij vroeg hoe laat het was. Toen de jongeman zijn gsm bovenhaalde om hem het uur te tonen, griste A.L. het toestel uit diens handen en sloeg ermee op de vlucht.

Diezelfde dag maakte een vrouw er melding van dat ze door dezelfde kerel was bestolen. Toen de vrouw aan het fietsen was werd ze door A.L. aangesproken. Hij vroeg de weg en maakte van de gelegenheid gebruik om de gsm van het stuur te rukken en weg te vluchten. Aan een derde slachtoffer vroeg hij eveneens de weg. Van dat slachtoffer trok hij de halsketting af en kon opnieuw ontkomen.

Volgens het Openbaar Ministerie was een vierde feit mislukt omdat het slachtoffer de pet van A.L.’s hoofd had getrokken. Uiteindelijk kon de man door de politie worden opgepakt.

Vijftien dagen

A.L. bleek nog maar vijftien dagen in ons land te verblijven toen hij hier op rooftocht ging. “Hij verblijft illegaal in ons land en leeft op straat in de buurt van het Brusselse Noordstation. De diefstallen heeft hij gepleegd om te kunnen overleven. Om eten te kunnen kopen”, zei advocate Barbara De Boeck.

De rechtbank gaf te kennen dat het gedrag van A.L. absoluut niet door de beugel kon en legde hem een effectieve celstraf van achttien maanden op. (tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Mechelen