De ouderraad organiseert heel wat laagdrempelige activiteiten voor ouders en kinderen.© Sint-Pietersschool

Werkgroep ouderraad Sint-Pietersschool maakt kans op prijs voor strijd tegen armoede: “Het zou enorme opsteker zijn”

Mechelen -

Welzijnszorg reikt begin juni de jaarlijkse prijs voor de strijd tegen armoede uit. Een werkgroep van de ouderraad van de Sint-Pietersschool in de Mechelse wijk Nekkerspoel is een van de vijf genomineerden. Ze kan twintigduizend euro winnen.

Sven Van Haezendonck

“In de wijk Nekkerspoel woont een superdivers publiek met een grote groep kwetsbare mensen, vaak ook in een situatie van armoede. In de Sint-Pietersschool wordt de ouderraad ingezet als een motor voor gelijke kansen”, zegt Annabel Cardoen van Welzijnszorg. Laat dat nu net het thema zijn van de prijs dit jaar.

Via verschillende werkgroepen organiseert de ouderraad laagdrempelige activiteiten voor ouders en kinderen. Daarmee willen de geëngageerde ouders de band met de school aanhalen. Een van die werkgroepen focust zich op diversiteit en het bevorderen van kansen.

“Menselijke aanpak typeert onze school”

“Wat onze school typeert is de menselijke aanpak. We gaan in gesprek met ouders vanuit een gelijkwaardigheid. Ouders en kinderen hebben recht op alle hulp die ze nodig hebben, dat zien we niet als een gunst”, vertellen Nadia Azerkan en Tamara Rijmenants van de ouderraad.

Tamara Rijmenants en Nadia Azerkan van de ouderraad.© Sint-Pietersschool

“Het winnen van deze prijs zou een enorme opsteker of bevestiging zijn voor de vele mensen die zich dag in dag uit met overtuiging en vrijwillig inzetten in de school. En het zou zeker ook een waardering zijn voor de vele moeders en vaders die voortdurend het beste van zichzelf geven om hun kinderen een hoopvolle toekomst te geven, ook al moeten ze dag in dag uit worstelen en wroeten om uit hun moeilijke situatie te geraken”, klinkt het.

Op donderdag 1 juni maakt kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens bekend wie de 24ste prijs ‘Armoede Uitsluiten’ wint.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners