De monkey bar is een van de toestellen die in het gebied staan om sportievelingen uit te nodigen hun conditie aan te scherpen.© JW

Overstromingsgebied Molenbeekse Plassen is plek voor outdoor gym

Reet, Rumst -

Het overstromingsgebied Molenbeekse Plassen werd door het provincie- en gemeentebestuur samen met Regionaal Landschap Rivierenland ook ingericht als een plek om te sporten. In het natuurgebied nodigen diverse toestellen bezoekers uit voor deze nieuwe fit-o-meter.

 

De Molenbeekse Plassen is één van de zes provinciale overstromingsgebieden die met het project Buurtstroom bekender en aantrekkelijker werden gemaakt. Aan het nuttige werd ook het aangename gekoppeld want naast ruimte aan de natuur is het ook een plek met extra recreatieve en sportieve mogelijkheden voor buurtbewoners.

Deze week kregen tijdens het evenement ‘Natuuratleet in Reet’ sport- en natuurliefhebbers de kans om de nieuwe outdoor fitnesstoestellen in het gebied ontdekken. Tegelijk wil het project Buurtstroom de Molenbeekse Plassen bekender en aantrekkelijker maken voor buurtbewoners.

Tijdens ‘Natuuratleet in Reet’ trakteerden ze op een gespierde demonstratie van de toestellen van de nieuwe fit-o-meter, waarna de sporters deze zelf konden uittesten. Een aantal leden van de sportraad gaf zelf het goede voorbeeld.

Onbekend gebied

“Het gemeentebestuur installeerde hier in het verleden al een oefenlooppad”, zegt schepen van Sport Schepen Geert Van der Auwera (CD&V). “We hebben nu ook samengewerkt om de afstandspaaltjes te vernieuwen, vijf outdoor fitnesstoestellen te plaatsen en het oude infobord te vervangen door een nieuw exemplaar met uitleg via een QR-code over hoe je het overstromingsgebied op een sportieve manier kan beleven.”

Een metaalsculptuur duidt de toegang aan naar de Molenbeekse Plassen.

De toegang tot het gebied is niet meteen duidelijk. Aan de Molenstraat tussen de woningen met huisnummers 183 en 185 werd een metaalsculptuur van een Vlaams melkschaap als blikvanger geplaatst. Het verwijst naar deze dieren die het gebied begrazen. Je kan het ook makkelijk bereiken langs een nieuwe toegang en trage weg via de ’s Herenbaan.  (JW)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners