Negen lagere scholen namen dit jaar deel aan het project.© rr

Slothappening sluit project ‘Jeugd en toegankelijkheid’ af

Mol -

Met een slothappening werd donderdag het scholenproject ‘Jeugd en toegankelijkheid’ in Mol officieel afgesloten. Bij het project leren kinderen beter omgaan met personen met een beperking.

Negen Molse basisscholen hebben van 7 maart tot 8 mei deelgenomen aan het project ‘Jeugd en toegankelijkheid’. Het gaat om Sint-Jan Berchmanscollege, Millekemol, Wezel, Saigo Sterrenbos, ’t Egeltje, Stapsteen, De Zandloper, Klim-Op en Europese school.

Het project richt zich tot leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar en wil hen beter leren omgaan met personen met een beperking. Tijdens een projectdag op school deelden mensen met een beperking hun ervaringen over de hindernissen die ze dagelijks ondervinden door de onaangepaste omgeving. Nadien kunnen de leerlingen bij praktische opdrachten zelf ontdekken hoe het is om te functioneren met een beperking.

Tijdens het slotmoment donderdagnamiddag deelden de kinderen hun ervaringen en werden er foto’s getoond. Daarna zette het muzikaal gezelschap Gepetje iedereen aan het meezingen en dansen. (mto )

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners