Onder andere scoutsvereniging Woudlopers kreeg een subsidie toegewezen.© Stijn Van de Sande

Tien verenigingen krijgen samen 150.000 euro steun voor energievriendelijke ingrepen

Mechelen -

Tien cultuur-, jeugd- en sportverenigingen in Mechelen krijgen van de stad samen 150.000 euro steun voor energievriendelijke ingrepen in hun gebouwen.

Sven Van Haezendonck

Begin dit jaar heeft de stad eenmalig een noodfonds vrijgemaakt. De oproep bij het verenigingsleven lanceerde ze in volle energiecrisis, toen de vraag naar ondersteuning groot was. Twaalf verenigingen dienden een dossier in, waarvan er tien ontvankelijk werden verklaard. De verenigingen krijgen een subsidie die varieert van 1.700 tot 23.693 euro.

“Naast het opvangen van de zwaarste klappen, was het vooral belangrijk om dit momentum aan te grijpen om versneld klimaatvriendelijke en energiebesparende investeringen te doen”, zegt Patrick Princen (Vld-Groen-m+), schepen van Energie en Milieu.

Wie krijgt centen?

Vijf cultuurverenigingen hebben samen 79.252 euro steun gekregen: Baronie Battel, Brassband Hombeek, Café Malvine uit Heffen, Theater De Moedertaal en KC Nona. Ook vijf jeugd- en sportverenigingen krijgen centen, in totaal 70.748 euro: Chiro Leest, scoutsgroepen Gummarus OLV en Woudlopers, KCCM en WVD Mechelen.

Met de subsidies kunnen de verenigingen bijvoorbeeld investeren in een nieuw dak of nieuwe ramen, in zonnepanelen, in ledverlichting of in aangepaste isolatie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Energiecrisis