Gunther Hofmans.© Jeroen Hanselaer

Germinal-clan Verhaegen-Hofmans vulde overgangsperiode tussen Eddy Wauters en Gheysens: “Saneren was eerste prioriteit”

Tussen Eddy Wauters en de komst van Patrick Decuyper (en dus ook Paul Gheysens) was er een korte overgangsperiode waarin Jos Verhaegen en zijn schoonzoon Gunther Hofmans de Great Old bestuurden. “Een overgangsperiode is het juiste woord. We roeiden met de riemen die we hadden en dat waren lang niet dezelfde financiële middelen die Paul Gheysens in de club pompte.”

Hannes Van Gael

In 2011 geraakte bekend dat de Germinal-clan Verhaegen-Hofmans in Antwerp zou stappen. “De schuldenberg was enorm. Ik denk dat er wel honderd eisers waren”, schetst Gunther Hofmans de financiële situatie waar de oudste voetbalclub van het land zich in bevond. Door de nieuwe investeerders konden enkele grote schuldeisers worden gerustgesteld.

LEES OOK. EXCLUSIEF. Patrick Decuyper spreekt voor het eerst sinds vertrek bij Antwerp: “Na nauwelijks drie minuten zei Gheysens: ‘Ik ga dat doen’”

“Maar sommige kleintjes zaten, begrijpelijk, achter hun geld. En zo stond er op wedstrijddagen geregeld een deurwaarder aan de loketten om de recette naar de schuldeisers te brengen.”

Schulden wegwerken stond boven sportieve resultaten op het prioriteitenlijstje, terwijl de fans bleven dromen van promotie. “We hadden simpelweg niet voldoende financiële slagkracht om een kampioenenploeg samen te stellen. Maar we móésten die ambitie wel uitspreken. Toen ook de grote schuldeisers weer kwamen aankloppen, werd het financieel niet langer houdbaar voor ons en verdween het sportieve luik steeds meer naar het achterplan. Naar het einde van onze periode op de Bosuil toe namen de protesten toe, al denk ik dat het grootste deel van de supporters ons wel dankbaar is dat we de club in leven hebben gehouden.”

Zondag mee supporteren

In 2015 kwam Patrick Decuyper in het spel. “Een godsgeschenk. En na twee à drie maanden wisten we dat ook Paul Gheysens erachter zat. Ik had niet gedacht dat hij de club zó snel zou brengen waar ze nu is, maar ik wist ook niet dat hij er zó veel geld tegenaan zou gooien.”

Zondag zit Hofmans in de tribune en hoopt hij dat Antwerp de dubbel kan bewerkstelligen. “Het Antwerpse voetbal snakt al zo lang naar dit succes.”

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL