Districtsburgemeester Koen Palinckx (N-VA) feliciteert Pol Sipido met zijn honderdste verjaardag.© marc wouters

Honderdjarige Pol Sipido overleden: Hij was een goede vriend van Stanneke Ockers

Ekeren-Borgerhout -

In het woonzorgcentrum Hof De Beuken in Ekeren is Pol Sipido donderdag in de vroege ochtend vredig overleden. Dat meldt zijn kleindochter San aan onze krant. De naam Pol Sipido klinkt bij wielerliefhebbers als een klok. Zeker voor de fans van de legendarische Stan Ockers (1920-1956).

Pol was overal het zonnetje in huis.© Marc Wouters

Paul Sipido vierde op 19 februari van dit jaar in Hof De Beuken zijn honderdste verjaardag. Hij genoot duidelijk van de belangstelling en vertelde aan ieder die het horen wilde over zijn liefde voor het wielrennen. Pol Sipido woonde net als Stanneke Ockers in Borgerhout. Mede dankzij Pol werd Ockers in Borgerhout vereeuwigd met een straatnaam en een gedenkplaat.

Pol was overal het zonnetje, op zijn werk bij de spoorwegen en in het verenigingsleven. Op zijn honderdste verjaardag kwamen vele vrienden de jarige feliciteren. Op het feestkaartje stond te lezen: “Een dag vol liefde en vrolijkheid is een reden tot blijdschap en dankbaarheid”. “De laatste dagen ging het niet zo best met grootvader”, vertelt de kleindochter San. Donderdagochtend werd zijn overlijden vastgesteld. De begrafenis heeft op zaterdag 3 juni plaats bij Uitvaartzorg Ketelaars in Kapellen. (mawo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners