© ATV

Nederlandse intendant moet impasse rond Isvag-afvaloven oplossen

Er is een intendant aangesteld die een oplossing moet vinden voor de onenigheid over de geplande nieuwe verbrandingsoven in Wilrijk. De Nederlander Jan Storm moet een oplossing vinden uit de impasse rond de verwerking van het huishoudelijk afval van ruim 1 miljoen inwoners van het Isvag-verwerkingsgebied.

joro

De zoektocht naar een intendant werd enkele maanden geleden al aangekondigd, maar de kogel is nu door de kerk. Enkele jaren geleden werd een modern ontwerp voorgesteld voor de nieuwe verbrandingsoven van Isvag in Wilrijk. Maar tegenstanders vinden dat zo’n oven daar in woongebied niet langer op zijn plaats is, ondanks beloften over properdere verwerking. Na een reeks procedureslagen kreeg Isvag van Vlaanderen twee jaar de tijd om aan te tonen dat de afvaloven thuishoort aan de Boomsesteenweg.

Overleg tussen de belanghebbenden, waaronder Isvag, maar ook de gemeentebesturen van Aartselaar en Antwerpen, de Bond Beter Leefmilieu en intercommunale Igean, moet tot een vergelijk leiden. Maar een intendant blijkt dus nodig om een finale oplossing te vinden die alle partijen kan verzoenen. De Nederlander Jan Storm moet die taak vervullen.

Storm was directeur van verschillende regionale, nationale en internationale besturen en bedrijven, vooral op het gebied van afval, milieu en circulaire economie, meldt Isvag in een persbericht. Storm werd door de groep unaniem gekozen na een selectieprocedure, waarvoor drie kandidaten een voorstel hadden ingediend.

“Voor mij is er geen vooraf bepaalde uitkomst”, reageert Storm op zijn aanstelling. “Ik kijk ernaar uit zo snel mogelijk aan de slag te gaan en daarbij vooral in gesprek te gaan met alle betrokkenen, zodat we echt gezamenlijk tot een oplossing komen, voor Isvag én alle inwoners van de regio.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners