Als laatste interventie bij brandweer Rijkevorsel moest Marc Van Hemeldonck een vuurkorf blussen.© ram

Korporaal Marc blust laatste brand voor zijn brandweerpensioen

Rijkevorsel -

De brandweer van Rijkevorsel rukte donderdagavond uit naar de Zoggebeekweg. Daar brandde het, maar niet echt: de valse oproep kwam er om het pensioen van korporaal Marc Van Hemeldonck in de kijker te zetten, die ook in deze straat woont.

Als verrassing voor zijn brandweerpensioen moest Van Hemeldonck een vuurkorf blussen. “Ik had eerst niets door, want de oproep kwam binnen voor een brand in de Perenstraat”, zegt Marc Van Hemeldonck (65). “Toen ik in de kazerne aankwam, werd alles duidelijk. Het is nog niet zeker dat dit mijn laatste interventie is, want ik ga pas op 31 mei met pensioen. De volgende dag vertrekken we op vakantie. Sinds 1981 ben ik hier vrijwilliger.”

Acht jaar later werd Marc bevorderd tot korporaal. “Interventies die me bijblijven zijn onder andere de dijkbreuk in Rijkevorsel en de grote brand op de transportzone in Meer (Hoogstraten), meer dan twintig jaar geleden.”

Opvallend is dat Marc uit een echte brandweerfamilie komt. “Ik was de jongste van vier en mijn drie broers waren ook al bij de brandweer. Toen onze vader een feest gaf voor zijn 80ste verjaardag, verlieten alle zonen plots de zaal omdat er een storm was. Ook mijn toenmalige schoonvader was brandweerman. Met mijn pensioen stopt een generatie, maar van de broers Van Hemeldonck zijn intussen drie kinderen bij de brandweer.” (ram)

© ram

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rijkevorsel