Kunnen FT Antwerpen en Sababti titel afsnoepen van topfavoriet RSCA? “Een wedstrijd wordt op het veld gewonnen, niet op papier”

Volgens de Amerikaanse journalist Malcolm Gladwell kon David van Goliath winnen doordat hij een betere terreinkennis had. Als de vergelijking ook maar een beetje opgaat in het moderne zaalvoetbal, dan mag FT Antwerpen thuis hopen op een topprestatie tegen Anderlecht. “We geven ons niet op voorhand gewonnen”, aldus aanvoerder Ahmed Sababti (37). “Anderlecht is torenhoog favoriet, maar wij konden dit seizoen wel al puntjes afsnoepen van paars-wit.”

Dries Van Thielen

We horen Sababti rond 23.00u, net nadat de ploeg een laatste briefing heeft gehad over RSCA. “Tja, het gaat er altijd laat aan toe in de futsal. We hebben ­getraind, een korte analyse ­gemaakt en samen iets gegeten. Met werk erbij? Dan ben ik nu al ­vijftien uur van huis.”

LEES OOK. Steven Dillien uit Wilrijk speelt met RSCA finale tegen zijn ex-club: “FT Antwerpen is de enige club die de voorbije twee jaar een punt pakte tegen ons”

Maar dat terzijde. Na de thriller van maandag tegen Charleroi zijn ze bij Antwerpen alvast tevreden met de finaleplaats. “We slikten in de eerste helft te gemakkelijk goals en dat ging bij sommigen in de hoofden spelen. Maar in futsal kan er nu eenmaal heel veel gebeuren op korte tijd. In no time stond het 3-3 en toen wisten we dat we er nog over ­zouden gaan.”

Uiteindelijk schoot Sababti FT Antwerpen naar de finale, in de allerlaatste minuut. 3-4. Finaleticket binnen. “Ons seizoen is nu al geslaagd. Trouwens, we maken toch wel een beetje kans op de titel. We zijn de enige ploeg die erin ­slaagde om puntjes af te snoepen van Anderlecht. Het won voor het overige alles en is ook favoriet voor de finale. Maar wedstrijden worden op het veld gewonnen, niet op papier. We geven ons ­hoewel wij vier spelers missen niet op voorhand gewonnen.”

© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Daarvoor kan FT Antwerpen op de nodige thuisaanhang rekenen. “Het is volledig uitverkocht, er gaan meer dan 1.000 mensen in de zaal zitten. Dat geeft toch een boost. En de groep staat er als nooit tevoren: de sfeer in de ploeg is na de comeback van maandag opperbest.”

Nog seizoen op het veld

Tot dit seizoen combineerde ­Sababti de zaal met het veld. ­Eerder liet hij verstaan dat hij stopt bij eersteprovincialer Mariekerke-Branst. Zien we hem ­volgend seizoen nog op het veld?

“Ik heb eraan gedacht om te stoppen omdat mijn zoontje sinds het WK fan is geworden van voetbal. Hij gaat dan in clubverband spelen en dat vergt wel wat ­opofferingen. Maar de voorzitter van Nielse vroeg me om verder te doen in derde provinciale, ­toevallig de enige reeks waarin ik nog niet actief was, met uitzondering van 1A en 1B. Ik kijk er wel naar uit: de ploeg viert volgend seizoen haar honderdjarig ­bestaan en ik wil mee voor de feestelijkheden zorgen”, aldus ­Sababti.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Sport uit de regio