Hele veel actie was er de voorbije dagen nog niet te bespeuren, maar de werken in de Sint-Jobsteenweg zijn gestart.© JAA

Heraanleg fietspad Sint-Jobsteenweg is werk van lange adem: tot eind dit jaar hinder

Schilde -

In de Sint-Jobsteenweg is de langverwachte heraanleg van het smalle hobbelige fietspad van start gegaan. Het wordt een werk van lange adem. Pas eind dit jaar zal de klus geklaard zijn, al zal de hinder beperkt blijven omdat het verkeer weliswaar beurtelings en gestuurd door verkeerslichten, de werf steeds voorbij kan. De tweehonderd laanbomen in de Sint-Jobsteenweg overleven deze operatie.

Bij de heraanleg van het fietspad langs de Sint Jobsteenweg worden de bestaande betonklinkers vervangen door een nieuwe verharding in asfalt. De werken vinden plaats tussen het kruispunt met de Fortsteenweg en de gemeentegrens met Brecht (Sint-Job-in-‘t-Goor). Over een lengte van 2,5 km worden zo alle oneffenheden weggewerkt.

Het doorgaand verkeer zal tijdens de gehele duur van de werken worden omgeleid. Om de veiligheid van de fietsers te garanderen, zullen ook deze tijdens bepaalde fases moeten omrijden, al mogen ze op sommige stukken ook op de rijbaan rijden.

Tweehonderd bomen

© JAA

Bij de heraanleg zal het fietspad niet worden verbreed. Zo blijven de meer dan tweehonderd laanbomen behouden. De haag waarmee het fietspad van de rijweg wordt afgescheiden, zal in functie van de werken worden verwijderd. Ze wordt vervolgens echter opnieuw aangeplant.

“Het verbeteren van de fietspaden op school- en werkroutes is voor dit bestuur belangrijk. We willen immers meer inwoners op de fiets. Bij deze heraanleg hoeven de bomen niet te sneuvelen, ook dit was voor ons essentieel”, aldus schepen Peter Mendonck (N-VA), schepen vna Openbare Werken.

De gemeente investeert een half miljoen euro. Een subsidiëring van de Vlaamse overheid zal één derde van de kosten dekken.

Marijke Dillen, enig raadslid van het Vlaams Belang en bewoner van de Sint-Jobsteenweg, juicht de investering toe, al blijft ze wat op haar honger zitten. “Het fietspad is eigenlijk te smal, zeker in tijden dat ook steeds meer bakfietsen en speed pedelecs gebruik maken van de fietspaden. Waarom maken jullie dat toch niet wat breder? Of leg er één aan beide zijden van de straat”, aldus Dillen eerder bij bespreking ervan in de gemeenteraad. (jaa)

© JAA

© JAA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners