De Stenenmuurfeesten vinden plaats van 26 tot 29 mei.© ies

Stenenmuurfeesten pakken uit met luchtballonnen, unieke drone-race en Margriet Hermans

Sinaai -

Van 26 tot 29 mei vinden in Sinaai opnieuw de Stenenmuurfeesten plaats. Het programma is gevarieerder dan ooit met een showavond met Margriet en Celien Hermans, wielerwedstrijden, een drone-race, jaarmarkt en luchtballonnen.

Ivan Elegeert

“Al enkele jaren zijn we met onze feesten uitgeweken naar het pinksterweekend. En die formule sloeg aan. Dus gaan we op hetzelfde elan door”, vertelt organisator Benny Smet.

Vrijdagavond 26 mei is er een dartstoernooi en zaterdag een wielerwedstrijd met ’s avonds optredens van onder meer Margriet Hermans en dochter Celien. Op pinksterzondag wordt er gemountainbiket en vindt de Grote Prijs Moreno De Pauw plaats, een wielerwedstrijd voor eliterenners.

Unieke drone-race

“Maar het hoogtepunt volgt op pinkstermaandag 29 mei. Onze jaarmarkt begint om 8 uur en loopt door tot 16 uur”, vervolgt Smet. “In de verkeersvrije Tinelstraat is er een bloemenmarkt, rommelmarkt en een show met American Cars. Tussen 13 en 16 uur kan iedereen er aan de stand van de politie van Sint-Niklaas zijn of haar fiets laten graveren. Om 13 uur begint een drone-race. Drones nemen het dan tegen elkaar op in een snelheidsrace, waarbij ze een parcours moeten vliegen met onderweg heel wat hindernissen. Echt uniek om te zien”, belooft de voorzitter.

Op het feestterrein in de Stenenmuurstraat is er ook kinderanimatie. Vanaf 18 uur gaat het luchtruim open voor een hele reeks mini-luchtballons en voor 14 grote warmeluchtballonnen.

Alle activiteiten vinden plaats in de feesttent die staat opgesteld op de weide in de Hooimanstraat 6. Er is een ingang voor voetgangers en fietsers tussen de huisnummers 8 en 10 van de Stenenmuurstraat.

Alle info op www.stenenmuurfeesten.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners