De brug is al twee jaar onderbroken.© Filip Spoelders

Herstelling van wandelbrug in park Savelkoul staat opnieuw op de Mortselse agenda

Mortsel -

De herstelling of de vervanging van de kapotte wandelbrug in het park Savelkoul van Mortsel wordt weer opgenomen. De brug is sinds 2021 gesloten.

Filip Spoelders

Het is Michiel Tisson (Pro Mortsel) die aankaart dat de brug nu wel lang genoeg onderbroken is geweest. “Normaal zou de brug in maart of april 2022 in eigen beheer gemaakt worden, maar het is ondertussen 2023”, stelt hij.

De schade aan de brug is duidelijk.© Filip Spoelders

Burgemeester Erik Broeckx (N-VA) zegt dat de brug wordt hersteld. “Momenteel is het niet mogelijk om rond de vijver te wandelen en dat is toch belangrijk in een park. Daarom hebben we het opnieuw opgepakt en gaan we herbekijken hoe we op de goedkoopste manier een oplossingen kunnen uitwerken.”

Een eerdere vervanging bleek te duur. “Sinds 2021 is de brug gesloten. We wilden ze eerst herstellen maar er kwamen problemen met de structuur naar boven. We hadden geen budget voorzien om een nieuwe brug te plaatsen. Dit zou ons 50 tot 60.000 euro hebben gekost. Ook een alternatief leek niet haalbaar. Om financiële redenen is het project dan stil gevallen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mortsel