Cultuurraad Bornem en VZW De Meivis slagen de handen in elkaar en organiseren samen een kunstmarkt.© Lies De Boeck

Cultuurraad Bornem en VZW De Meivis organiseren kunstmarkt in de Hof van Aline

Mariekerke -

Cultuurraad Bornem en VZW De Meivis slagen de handen in elkaar en organiseren samen een kunstmarkt. Tijdens het Pinksterweekend op zondag 28 mei en maandag 29 mei kunnen bezoekers langskomen op de kunstmarkt om verschillende kunstwerken te bekijken.

LIDB

Jaarlijks organiseert de cultuurraad een kunstmarkt tijdens het Palingfestival in Mariekerke (Bornem). Voor het eerst verhuist de kunstmarkt naar De Hof van Aline, gelegen tussen het kruispunt Droogveldstraat-Paardenstraat en de Scheldedijk. “De kunstmarkt zorgt voor extra beleving tijdens het Palingfestival”, zegt Raf Joos van VZW Meivis.

“Vroeger was de kunstmarkt gewoon in straat. Tijdens de kunstmarkt in De Hof van Aline geniet de bezoeker nu van meer beleving. De 13-koppige jazzband ‘The Oak River Jazzband’ zorgt voor een goed sfeertje. Daarnaast voorzien we met VZW De Meivis Mariekerkse hapjes, die een klein voorgerechtje zouden kunnen zijn voor je naar het Palingfeest gaat.”

Bezoekers kunnen langskomen op zondag 28 mei en maandag 29 mei tussen 11u en 18u. Per dag zijn er zo’n twintig kunstenaars waarvan hun genre varieert tussen beeldende kunst, aquarellen, keramiek enzoverder.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners