De stipte en ordelijke leerlingen van Sint-Jozef mochten niet met een beker, maar wel met een SODA-attest zwaaien. Het maakte hun vreugde in het Bosuilstadion er niet minder om.© RR

Bosuil juicht alvast voor vijftig Sint-Jozef-kampioenen in stiptheid, orde en discipline

Deurne/Schoten -

Hun coaches Davino Verhulst en Ritichie De Laet waren zich begrijpelijk aan het voorbereiden op de titelstrijd in de Champions’ Play-Offs, maar dat maakte het feestje voor zo’n vijftig leerlingen van het Sint-Jozefinstituut in de Diamond Lounge van het Bosuilstadion, op een boogscheut van hun school, er niet minder om. Ze werden er gelauwerd voor hun volgehouden positieve houding inzake stiptheid, orde, discipline en attitude.

Jan Auman

LEES OOK. Antwerp-spelers Ritchie De Laet en Davino Verhulst nu ook rolmodellen op school

Zoals in januari aan de leerlingen wel in het bijzijn van rolmodellen Verhulst en De Laet beloofd, werd het Bosuilstadion ter beschikking gesteld voor het uitreiken van de SODA-attesten.

Topsporters weten beter dan gelijk wie hoe belangrijk Stiptheid, Orde, Discipline en Attitude (SODA) zijn om je doel te bereiken. Davino Verhulst en Ritchie De Laet waren dan wel niet fysiek aanwezig, maar hadden speciaal voor de jongeren een filmpje opgenomen waarin ze hen proficiat wensten en hen nog eens extra motiveerden om zo verder te doen.

Na enkele woordjes door directrice Inge Duchesne, verantwoordelijke van SODAplus Eva Geurs en coördinator community AntwerpFIRST Mark Bogaerts, werden de geslaagden één voor één afgeroepen om hun SODA-attest te komen halen. Ze kregen hierbij als extra beloning nog een goodiebucket: een emmer met allerlei gadgets, gesponsord door bedrijven die de interesse van deze jongeren wilden wekken, maar ook de school wilden helpen om deze jongeren hun gedisciplineerde en stipte attitude te behouden en hen te belonen.

Van Moer Logistics

Enkele afgevaardigden van Van Moer Logistics mochten hun bedrijf ook nog komen voorstellen aan de leerlingen. Want jongeren met een nijverheidstechnisch profiel én een positieve SODA-houding zijn zeer gegeerd op de arbeidsmarkt. De SODA+-werkgroep van Sint-Jozefinstituut, bestaande uit leerkrachten Ine Neelen, Barbara De Laet, Roel Van Dievoort en Timmy De Rechter, zag hierin kans om de meerwaarde van SODA in de verf te zetten, zowel naar hun leerlingen toe als naar de bedrijfswereld.

De SODA-werkgroep, directie en klastitularissen keken trots toe hoe hun leerlingen als klap op de vuurpijl nog in kleine groepjes even op het veld en in de dug-out mochten vertoeven. Selfies werden getrokken dat het een lieve lust was. Delano Bollens en Tomas Beets, twee uitverkorenen die eerer dit jaar reeds een match – met meet & greet met Verhulst en De Laet – hadden mogen bijwonen, konden hun geluk niet op: “Dit is toch echt wel iets heel speciaals om mee te maken! Hier je SODA-attest krijgen, dat kunnen niet veel van onze vrienden zeggen.”

In februari kwam peter Ritchie De Laet de leelringen-supporters van het Sint-Jozefinstiuut na de match wel even gedag zeggen.© RR

“Zo blij dat we dit aan onze leerlingen kunnen aanbieden. Je zal nooit echt iedereen blij kunnen maken, maar de meerderheid van onze gasten zijn toch Antwerp-supporters. Ook voor de anderen is dit iets uitzonderlijk. We genieten ervan om hen zulke bijzondere ervaringen kunnen laten beleven”, sloot de SODA-werkgroep de middag af.

SODA-kampioenen Tomas en Delano hebben tickets voor Antwerp-Union. “Hopelijk kunnen we dan opnieuw juichen want net zoals bijna al onze klasgenoten supporteren wij hartstochtelijk voor den Antwerp.”(jaa)

© RR

© RR

© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners