De nieuwe fietsstraat loopt van de Mechelbaan tot in de kern van Peulis.© RR

Extra fietsstraat maakt ‘zorgeloze verbinding’ tussen Peulis en Mechelen compleet

Peulis, Mechelen -

De Putse deelgemeente Peulis is een fietsstraat rijker. Ze loopt van de Mechelbaan tot in de kern van Peulis. Daar sluit ze aan op de bestaande fietsstraat. “Daardoor kan je nu zorgeloos tot in Mechelen rijden”, deelt het lokaal bestuur mee.

Kristof Van Rompaey

“Steeds meer mensen ruilen de auto in voor de fiets”, stelt burgemeester Peter Gysbrechts (Lijst Burgemeester). “De route via de Oude Putsebaan vormt voor veel mensen een belangrijk onderdeel van hun woon-werkverplaatsing. Putte heeft al enkele fietsstraten en door deze wijziging komt er nog 850 meter bij. Het verhoogt de veiligheid van onze tweewielers en door de snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur raden we de auto’s af deze route te nemen. De bewoners zijn ook vragende partij omdat er vaak te snel gereden wordt.”

LEES OOK. ‘Langste fietsstraat van Europa’ ligt nu in Bonheiden, Putte en Mechelen

De rijbaan versmalt en er komen extra wegmarkeringen en verkeersborden om de fietsstraat zichtbaar af te bakenen. “De vernieuwingen zorgen voor een veiligere verkeerservaring”, vult schepen van Mobiliteit Nick Vercammen (Lijst Burgemeester aan). “De zwakke weggebruiker verdient een prominentere plaats op de Putse wegen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Mechelen