“Arthur Vermeeren op lijstje van FC Barcelona”, Antwerp wil middenvelder houden

De grootste clubs hebben Arthur Vermeeren (18) op de radar. Na Manchester United wil volgens Spaanse media ook FC Barcelona de Antwerp-middenvelder binnenhalen. De Great Old hoopt de speler aan boord te houden.

kofr, pjc

Volgens de doorgaans goed ingelichte Spaanse transfergoeroe Gerard Romero heeft Barcelona nog zeven spelers in het vizier om straks de afzwaaiende Sergio Busquets (35) te vervangen. De zeven mogelijke vervangers voor de positie van defensieve middenvelder zijn Martín Zubimendi (Sociedad), Sofyan Amrabat (Fiorentina), Guido Rodríguez (Betis), Rúben Neves (Wolves), N’Golo Kanté (Chelsea), Oriol Romeu (Girona) en… Arthur Vermeeren van Antwerp.

Wij schreven al dat Manchester United en Newcastle de jeugdinternational op de verlanglijst hebben staan, maar volgens Spaanse media - onder andere Sport berichtte erover - mogen we nu ook de Spaanse landskampioen FC Barcelona aan de geïnteresseerden toevoegen. Vermeeren werd in het verleden door analisten al vergeleken met Barça-legende Iniesta.

Antwerp wil hem houden

Volgens onze informatie heeft Antwerp, dat dezer dagen logischerwijs helemaal niet bezig is met eventuele transfers, nog geen weet van concrete belangstelling van FC Barcelona. Het is wel zo dat er dit seizoen al meermaals scouts van de Catalanen op de Bosuil zaten.

Het is de intentie van Antwerp om Vermeeren nog minstens één seizoen te houden. Omgekeerd wil ook de speler eerst bevestigen bij de Great Old - hij tekende recent bij tot 2026. Maar wat als er toch een niet te weigeren aanbieding komt? In het voetbal zijn er al zottere dingen gebeurd…