© atv

Stedelijk Onderwijs zoekt nieuwe leerkrachten: “Kom lesgeven aan de schatten van ’t stad”

Antwerpen -

Het Stedelijk Onderwijs Antwerpen lanceert een nieuwe campagne om leerkrachten aan te trekken. Met de slogan ‘Kom lesgeven aan de schatten van ’t stad’ hoopt het nieuwe collega’s te lokken. Op dit moment staan er namelijk 130 vacatures open.

Jan Stassijns

De schatten van ’t stad, zo noemt het Stedelijk Onderwijs al zijn leerlingen en cursisten. “En het is een voorrecht om voor hen te werken”, zegt bedrijfsdirecteur Gonda Verhaert. “We wilden geen klassieke campagne over het beroep van leerkracht. We zetten daarom bewust onze schatten in de kijker. Of ze nu nieuwsgierig, piepjong, getalenteerd of gepensioneerd zijn… één ding hebben ze alvast gemeen: ze leven in de stad en dragen een rugzak gevuld met grootstedelijke bagage. Ieder met zijn of haar persoonlijke ervaring en kijk op de wereld. Dat maakt hen én ons schatrijk.”

130 openstaande vacatures

Het Stedelijk Onderwijs Antwerpen is de grootste onderwijswerkgever in de regio. Op dit moment zijn er zo’n 130 openstaande vacatures voor leerkrachten en directies, van kleuteronderwijzers tot zorgleerkracht, leraar piano, Frans of een praktijkleerkracht elektriciteit. En ook in het buitengewoon onderwijs is de nood aan leerkrachten, kinesisten of logopedisten groot.

“Onze 120 schoolteams zijn voortdurend op zoek naar nieuwe collega’s”, zegt Verhaert. “Maar de zoektocht naar geschikte kandidaten wordt steeds moeilijker. We werken daarom intens samen met de lerarenopleiding en met bedrijven. Maar we zetten ook expliciet in op zij-instromers. Voor hen is de overstap naar het onderwijs heel groot. Om ze beter te informeren op basis van hun diploma, loon, anciënniteit,… organiseren we geregeld infosessies. Daaraan koppelen we ook een meeloopdag. Zo kunnen kandidaten eens proeven hoe het is om echt voor de klas te staan.”

https://pers.cmail20.com/t/d-l-vljchy-tydkqjtiy-j/

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV