Antwerp-fans in supporterscafés popelen al van ongeduld: “De fans zullen er staan, nu is het aan de spelers”

Antwerpen -

De nervositeit bij menig Antwerp-fan stijgt stilaan naar een kookpunt in de aanloop naar de allesbepalende wedstrijd van zondag tegen Union. Dat konden we eigenhandig vaststellen toen we deze week onze toer deden langs enkele supporterscafés.

Louis Lambrechts, Gabriella Weitman

‘Den Antwerp’ is terug van weggeweest. Zondag is het zo ver en kan de Great Old voor de vijfde keer in clubgeschiedenis landskampioen worden. Deurne-Noord maakt zich op voor een gigantisch feest, er hangen nog meer rood-witte vlaggen aan ramen en gevels en in de plaatselijke supporterskroegen wordt er al druk voorbeschouwd.

Eerste stop was De Griffier op de Turnhoutsebaan in Borgerhout. In de thuishaven van supportersclub ASC Rood Wit was er geen gebrek aan sfeer. De liederen klonken luid en biertjes gingen vlot binnen. Het feestje van zondag lijkt al ingezet.

Daarna besloten we eens langs te gaan bij café Achtervlucht in Deurne. Aan Antwerpsupporters geen gebrek hier. Kampioen worden thuis in het stadion van Antwerp maakt het voor Dirk nog specialer. “Dat is altijd leuk. Nu is het aan de spelers, want de supporters zullen er staan.”

Tot slot maakten we een laatste tussenstop bij supporterscafé CJ’s. Het volledig rood-wit gekleurde café ontvangt al jaar en dag Antwerp-fans. In de middag zaten er een aantal diehard supporters die na hun werk even kwamen uitblazen in afwachting van de match van zondag. Boezemvrienden Johnny en Tom kunnen al niet wachten tot het zondag is. “Als jullie voor Beerschot supporteren, geef ik geen interview”, zei Johnny ons meteen. De supporters zijn duidelijk op de afspraak van zondag 28 mei.