Mathias Baeten en Filip Boermans vonden in de Uitbreidingsstraat een geschikte locatie voor de Panorama Zomerbar.© ram

Panorama Zomerbar opent naast twee fietsroutes: “Perfecte verbinding met stadscentrum dankzij fietsbrug”

Turnhout -

Voor de negende keer opent Panorama Zomerbar in Turnhout de deuren. Niet zoals de voorbije jaren in Niefhout, maar wel in de Uitbreidingsstraat. Het terras bevindt zich naast het jaagpad van het kanaal Dessel-Schoten en op een boogscheut van het fietspad Bels Lijntje. “Er is een speeltuin voor de kinderen en boogloods als binnenlocatie.”

Ronny van den Ackerveken

De Panorama Zomerbar opent de deuren op vrijdag 26 mei. Donderdag waren de laatste voorbereidingen bezig om de eerste bezoekers te ontvangen. “Door de plannen voor de woonuitbreiding in Niefhout wisten we na vorige zomer dat we op zoek moesten naar een nieuwe locatie”, zegt mede-organisator Filip Boermans van Panorama Zomerbar. “Die moest het liefst binnen de ring liggen. We vonden een geschikte plaats in de Uitbreidingsstraat, vlak bij het jaagpad langs het kanaal en het Bels Lijntje. Via de fietsbrug over het kanaal is er een perfecte verbinding met het stadscentrum. We willen vanaf dit jaar nog beter inspelen op fietsers. Ook de Stadsboerderij ligt op wandelafstand van de zomerbar.”

“Een eigen parking is er niet bij de zomerbar en parkeren in de Uitbreidingsstraat is niet toegestaan. De enige uitzondering maken we voor mensen die minder mobiel zijn, zodat ze niet te ver moeten stappen.”

De zomerbar biedt plaats aan meer dan 400 bezoekers.© ram

Zonnepanelen

De Panorama Zomerbar biedt plaats aan 400 tot 500 bezoekers. “De locatie is iets ruimer dan de vorige”, legt Filip Boermans uit. “In samenwerking met Eye-Opener Decors is een speeltuin aangelegd. Vorig jaar deden we beroep op een cateraar, maar deze keer hebben we een eigen keuken met een houtoven om pizza’s te bakken. Koffiebar Tati uit Turnhout komt elke zaterdag en zondag naar de zomerbar met schepijs. De boogloods gebruiken we als binnenlocatie. Daar vinden optredens en workshops plaats. Verder hebben we een samenwerking met Campina Energie om zo veel mogelijk van ons energieverbruik zelf op te wekken met zonnepanelen.”

Tot 27 augustus is de Panorama Zomerbar elke dag open. Op weekdagen vanaf 16u en in het weekend vanaf 12u. “In het openingsweekend organiseren we activiteiten voor kinderen en komen dj’s spelen. Hopelijk kunnen we rekenen op goed weer deze zomer. De zomerbar kan al zeker een drietal jaar op deze locatie blijven”, aldus Filip Boermans.

instagram.com/Panoramazomerbar

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER DOEN!-tips Kempen