Het Leuvense Clockworkman is een van de vier bands die deze zaterdag strijden om een finaleplaats.© RR

Rock- en metalfestival bepaalt opener via vrij podium

Herentals -

In aanloop naar het rock- en metalfestival Rocking Thals 4 Live vindt de komende drie zaterdagen in jeugdhuis Tiener een vrij podium plaats. Dat moet na twee voorrondes en een finale bepalen wie het festival in oktober mag openen

Hans Otten

Rocking Thals 4 Live organiseert al enkele jaren een festival in stevigere rock- en metalgenres, waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Net als voorgaande edities betekent dit dat twaalf bands elkaar afwisselen op twee podia op de Grote Markt. Maar nieuw is alvast dat het evenement opent met de winnaar van de muzikale wedstrijd die de initiatiefnemers nu al organiseren.

“Voor Rocking Thals 4 Live hebben we dit jaar ook opnieuw geweldige namen op het podium staan, maar we wilden ook iets doen voor jonge of onbekende bands”, zegt organisator Stefan Moons. “Dankzij steun van ondernemers in deze muziekgenres kunnen we via een vrij podium bepalen wie het festival in oktober mag aftrappen. We kunnen ook mooie prijzen aan de winnaar aanbieden.”

Ook Highway Jack uit Deerlijk betreedt deze eerste voorronde het podium.© RR

Het vrij podium bestaat uit twee voorrondes op 27 mei en 3 juni, waar telkens vier bands of artiesten uit heel Vlaanderen het beste van zichzelf geven. Nu zaterdag treden Avert Your Eyes (metalcore/hardcore uit Tienen), Clockworkman (hardrock uit Leuven), Demoke (punk/metal uit Antwerpen) en Highway Jack (progressive rock uit Deerlijk) op. De week nadien is het aan Dalver (hardrock uit Lokeren), No Man’s Sky (heavy rock uit West-Vlaanderen), Static (grunge uit Nijlen) en Kevlar (Kempense stoner/doomrock) om elkaar muzikaal te lijf te gaan.

Hopelijk brengen die bands een schare fans mee, want het aanwezige publiek kan via een QR-code op de eigen smartphone ter plaatse een stem uitbrengen. De twee bands met de meeste stemmen per avond gaan naar de finale op 10 juni. Van die vier finalisten blijft er uiteindelijk één winnaar over, die op zaterdag 7 oktober Rocking Thals 4 Live mag openen. “Met de winnaar trekken we dan naar de opnamestudio El Condor Productions in Luik, waar ze een nummer digitaal mogen opnemen. Die opnames gaan we ook live streamen op onze sociale media, zodat iedereen kan volgen”, zegt Moons. (ho)

Tickets kosten 5 euro per avond, die telkens om 20u begint.

www.rt4l.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Herentals