Een van de halve zebrapaden in de Pierstraat.© RR

Frustraties over halve zebrapaden in Aartselaar en Rumst

Reet, Aartselaar -

Herstellingen aan de rijweg van de Pierstraat tussen de kruispunten met de Reetsesteenweg en de N177-A12 maken dat op sommige plaatsen de zebrapaden deels verdwenen zijn. Op de belijningsfirma wordt al maanden gewacht.

 

De zebrapaden in de Pierstraat liggen er op sommige plaatsen nog maar half geschilderd bij. De asfaltering van de rijweg begin april is hiervan de oorzaak. Het Rumstse en Aartselaarse gemeentebestuur beslisten eerder om de kapotgereden toplaag te laten herstellen.

Maar door deze herstelling verdween op de plaatsen waar een nieuwe asfaltlaag kwam ook de belijning. Na twee maanden blijft het ondertussen nog altijd wachten op een firma die de zebrapaden opnieuw kan bijwerken.

Omdat op sociale media over deze situatie nogal wat giftige opmerkingen verschenen, wijst de Aartselaarse schepen Bart Lambrecht (N-VA) naar buurgemeente Rumst. “Het gaat om een gedeelde straat waarbij jaarlijks wordt geswitcht wat de signalisatie betreft. Dit jaar is Rumst aan de beurt.”

Zijn Rumstse collega en partijgenoot Geert Antonio bevestigt het verhaal. “We hebben effectief een bestelling voor deze belijning lopen maar voorlopig is die firma blijkbaar elders aan het werk. Ik begrijp de reactie van de mensen, het is ook voor ons heel frustrerend. We hebben de aannemer al enkele malen aangemaand om de werken uit te voeren, maar voorlopig zonder resultaat.”  (JW)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Verkeer(d)