Het labo in Meer werd ontdekt na een anonieme melding.© RAM

Nederlander aangehouden na opdoeken van drugslabo’s: “Al 22 positieve meldingen via het meldpunt”

Olen, Meer -

Na de ontdekking van twee drugslabo’s in Olen en Meer (Hoogstraten) eerder deze week heeft de onderzoeksrechter een 30-jarige Nederlander aangehouden op verdenking van de aanmaak van verdovende middelen of psychotrope stoffen in vereniging.

De Nederlander werd dinsdagavond rond 19.45u door leden van de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen opgepakt in de Bankloopstraat in Sint-Jozef Olen, samen met mensen van 34, 44 en 58 jaar oud. Enkel de 30-jarige blijft voorlopig in de cel. Het actieve drugslabo was ingericht in een voormalig bedrijfspand.

Bij de inval in een loods woensdagvoormiddag op de Sluiskensweg in Meer werden geen arrestaties verricht. “Na een anonieme melding van een indringende geur en verdachte bewegingen rond de loods, ging politie Noorderkempen over tot een huiszoeking”, meldt parket Antwerpen.“Het was opnieuw prijs. Ook hier werd een synthetisch drugslabo aangetroffen.

“Gespecialiseerde diensten zijn op beide locaties ter plaatse gekomen om de situaties te beveiligen en om ervoor te zorgen dat de illegale labo’s op een veilige manier verder konden ontmanteld worden.”

Sinds de lancering van het meldpunt drugsplantageontdekt.be in december 2021 kwamen er volgens parket Antwerpen in totaal al 453 meldingen van verdachte situaties binnen. “Van dat totaal aantal meldingen bleken er na onderzoek door de politie 22 meldingen positief te zijn. Een positieve melding betekent dat de melding geleid heeft tot de ontdekking van een illegale productiesite. Bij het 1-jarig bestaan van het meldpunt in december 2022 was er sprake van 16 positieve meldingen.” (mph)

drugsplantageontdekt.be

  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners