Dominicaanse douane onderschept ruim 700 kilogram cocaïne die onderweg was naar Antwerpen

In de haven van Caucedo Multimodale in de Dominicaanse Republiek heeft de douane 728 pakketten cocaïne in beslag genomen. De partij van ruim 700 kilogram werd gevonden in een container met schoonmaakproducten en was op weg naar de haven van Antwerpen. De pakketten zijn naar het Instituut voor Forensische Wetenschappen (Inacif) gestuurd, waar de exacte hoeveelheid zal worden bepaald.

Alexandro Yaramis

De Dominicaanse douane heeft tijdens een controleactie in de haven van Caucedo Multimodale, in Santa Domingo, een lading van ruim 700 kilogram cocaïne onderschept. De lading zat verstopt in 27 zakken die verspreid lagen in een container vol schoonmaakproducten en op het punt stond te vertrekken naar de haven van Antwerpen.

De 728 pakketten cocaïne werden onmiddellijk naar het Instituut voor Forensische Wetenschappen gestuurd, waar de exacte hoeveelheid zal worden bepaald. De operatie, die enkele uren duurde, was een gezamenlijke actie van de havenbeveiliging, officieren van de verschillende inlichtingendiensten van de strijdkrachten en vertegenwoordigers van het openbaar ministerie. Er konden geen verdachten opgepakt worden.

Volgens de Dirección Nacional de Control de Drogas is er dit jaar al meer dan tien ton aan verdovende middelen in beslag genomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Drugs