André Arnouts mag zich de komende drie jaar koning van de Sint-Andriesgilde noemen.© Sint-Andriesgilde

André Arnouts schiet zich tot nieuwe koning Sint-Andriesgilde in Wildert

Essen -

André Arnouts is de nieuwe koning van schuttersgilde Sint-Andries in Wildert. Hij slaagde er, na 24 rondes, in om de vogel van de wip te schieten. Het leverde hem het koningschap op voor de komende drie jaar.

“Met gemengde gevoelens zette uitredende koning Eric Schrooyen de vogel weer op de wip. Drie jaar geleden behaalde hij voor de derde maal de koningstitel en kon dus niet meer deelnemen aan deze schieting”, vertelt hoofdman Ronny De Block.

Schrooyen ruilde dit jaar de Koningsbreuk in voor een Keizersluier. Na de ereschoten door de genodigden en het voorlezen van het reglement kon de eigenlijke koningschieten beginnen. “Zeven gildebroeders namen eraan deel, en het werd een spannende schieting. Nadat al enkele schutters de vogel lichtjes hadden geraakt, haalde René Arnouts hem pas in ronde 24 volledig van de wip.”

Hoofdman Ronny stelde dan de vraag aan André of hij bereid was het koningschap te aanvaarden. André Arnouts antwoordde daarop met een volmondig ‘ja’ en werd gekroond. Voor de volgende drie jaar neemt hij die taak op zich.

Sint-Andriesgilde Wildert is een driehonderd jaar oude vereniging. De schutters schieten met de oude voetboog (kruisboog), op een afstand van zeventig meter. De gilde is aangesloten bij de Hoge Gilde Raad der Kempen. Sint-Andriesgilde Wildert beoefent het kruisboogschieten van mei tot oktober op het oude voetbalveld van KSV Wildert.

 (ella)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners