Martha Roes samen met haar zonen Guy en Luc Van de Poel voeren grote veranderingen uit aan hun supermarkt Spar in Lichtaart.© RR

Spar Lichtaart ondergaat grondige metamorfose: “Met vernieuwde winkel willen we onze toekomst verzekeren”

Lichtaart -

De vernieuwde parking van supermarkt Spar op de Poederleesteenweg in Lichtaart (Kasterlee) is op zaterdag 3 juni klaar. Daarmee is de eerste fase van verbouwingswerken aan de winkel achter de rug. In september krijgt de winkel zelf een make-over met een grotere bakkerij, een versafdeling en een smaakbar. De supermarkt opent vanaf september ook op zondag de deuren en zoekt nieuwe medewerkers.

Bart Van den Langenbergh

Op de nieuwe parking van Spar Lichtaart is er extra plaats voor fietsen en een overdekte fietsen- en karrenstalling. Later komen er ook nog laadpalen voor elektrische auto’s. De vernieuwde parking is de eerste fase van de volledige vernieuwing en uitbreiding van de winkel. Spar Lichtaart breidt uit met 250 vierkante meter winkelruimte. Tijdens de verbouwingen is de winkel gesloten tussen zondag 3 september en donderdag 21 september. Op vrijdag 22 september opent de volledig vernieuwde winkel de deuren. De supermarkt opent vanaf dan ook op zondag, op andere dagen breiden de openingsuren uit.  

Zo zal tegen eind september de nieuwe buurtsupermarkt Spar in Lichtaart eruitzien.© RR

Smaakbar

“In de vernieuwde winkel vinden klanten een grotere versafdeling met nog meer keuze aan groente en fruit, charcuterie, kaas en huisbereide gerechten. Ook onze bakkerij breidt uit, waardoor we meer kwaliteit en een mooier assortiment kunnen aanbieden”, vertelt uitbater Guy Van de Poel (49). “Aan de bakkerij komt een aantrekkelijke smaakbar waar je kunt kiezen uit een mooi aanbod van ter plaatse bereide slaatjes, versgeperste sappen, huisgemaakte pizza’s of lekkere pannenkoeken. Ook voor speciale bestellingen kunnen we onze klanten hier gemakkelijk bedienen.” 

De winkel krijgt bredere gangen, nieuwe koelmeubels en hedendaagse verlichting. “Onze buurtwinkel moet een ontmoetingsplaats zijn. We willen onze klanten nieuwe producten leren kennen, vers van bij de lokale boer of producent”, legt Guy Van de Poel uit.

Toegevoegde waarde

De vernieuwing en uitbreiding is volgens de uitbaters nodig om Spar Lichtaart een toekomst te geven in de buurt, zeker met de hoge personeels- en energiekosten, de toegenomen concurrentie en de trend naar online shoppen. 

“Onze buurtsupermarkt moeten het verschil maken door toegevoegde waarde te bieden aan onze klanten. De komst van grote supermarkten in de buurt is niet uitgesloten”, verduidelijkt Guy Van de Poel. “Met de vernieuwde winkel willen we onze toekomst verzekeren en ervoor zorgen dat inwoners van Lichtaart kunnen blijven ‘winkelhieren’ in het dorp, bij Spar en bij andere lokale handelaars uit de buurt. “

Er was al een Spar in Lichtaart toen de familie Van de Poel de winkel in 1996 overnam. De buurtsupermarkt heeft met Martha’s een eigen label voor smaak en kwaliteit, genoemd naar moeder Martha Roes (75) die al meer dan 60 jaar tussen de winkelrekken staat.

Door de uitbreiding kan Spar Lichtaart extra mensen inschakelen. De winkel is nog volop op zoek naar polyvalente winkelmedewerkers en een smaakmeester. Solliciteren kan via onderstaand mailadres.

Martha Roes toost eind 2021 met haar zonen Guy (links) en Luc Van de Poel op haar 60-jarige loopbaan in de supermarkt Spar Lichtaart.© Bart Van den Langenbergh

2023@Sparlichtaart.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Kasterlee