Patrick Evenepoel schept duidelijkheid over de toekomst van zoon Remco.© BELGA

Vader (en makelaar) Patrick Evenepoel: “Remco’s hart ligt bij Soudal – Quick-Step, een concreet bod van Ineos kwam er nog nooit”

Patrick Evenepoel beaamde dat Remco de voorbije dagen met CEO Patrick Lefevere heeft gepraat. “Bepaalde punten voor de toekomst zijn besproken”, aldus vader Evenepoel die eveneens de makelaar is van de wereldkampioen.

Jan-Pieter De Vlieger

“In zaken die louter van sportieve aard zijn, kom ik niet tussen”, aldus de ex-prof. “Dat is tussen de ploegleiding en Remco. Iedereen weet dat er versterking nodig is als Soudal – Quick Step volgend jaar met Remco naar de Tour wil gaan.”

Over de interesse van Ineos-Grenadiers is hij duidelijk: “Die was er altijd. Verregaande interesse, maar anderzijds werd er nog nooit een concreet bod gedaan. De Britten zijn ook niet alleen. Uiteraard informeren alle ploegen zich die op zoek zijn naar een potentiële rondewinnaar. Dat is een logische gang van zaken. Praten kost geen geld. Ik heb geleerd om beleefd te blijven met iedereen.”

“Remco ligt wel vast tot einde 2026. Zijn hart is bij Soudal – Quick-Step, dat is onveranderd. Zoals Romelu Lukaku’s hart bij Anderlecht ligt, maar hij speelt wel de finale van de Champions League met Inter Milan. Dat grote doel kon hij bij zijn lievelingsclub niet bereiken.”

© BELGA

Patrick Lefevere “heeft het gehad” met gerucht over Ineos: “Net het omgekeerde is waar”

“Remco Evenepoel heeft een gesprek gehad met Lefevere. Hij is volgens een welingelichte bron niet honderd procent tevreden binnen de ploeg en Ineos zou hem nog steeds het hof maken”, valt te horen in Wielerclub Wattage, de podcast van Sporza.

Onzin, volgens Lefevere. “Net het omgekeerde is waar”, vertelt hij. “Ik heb een heel goed gesprek gehad met Remco, over hoe hij zijn toekomst ziet. Indrukwekkend hoe hij daar over nadenkt. Een andere mens ligt een week in de zetel, als je meemaakt wat hij heeft mee gemaakt. Remco denkt nu al na over hoe hij het beste kan maken van de kampioenschappen.”

© © VRT

En ook over het Ineos-gerucht is Lefevere duidelijk. “Ik heb het een beetje gehad met altijd weer die geruchten, dat spook van Ineos dat te pas en te onpas verschijnt. Ze zullen vorig jaar gesproken hebben met vader Evenepoel, maar dat was vorig jaar en concreet is dat nooit geworden. Het is niet omdat Jim Ratcliffe de rijkste man is van Europa dat hij om het even wie of wat kan kopen.”

Evenepoel heeft nog een contract tot 2026 bij Soudal Quick-Step. Hij zou in principe alleen een transfer kunnen maken als een andere ploeg een smak geld op tafel legt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen