Sam Smith (31) heeft een optreden in Manchester voortijdig moeten afbreken

Sam Smith moet plots optreden stopzetten in Manchester: “Het spijt me”

Sam Smith (31) heeft woensdagavond een optreden in Manchester voortijdig moeten afbreken. De stem van de Britse zanger hield het na vier songs voor bekeken, waardoor de show gecanceld moest worden.

red

Op sociale media gaf de zanger nadien nog een verklaring voor het plotse einde van zijn concert. “Ik weet niet goed wat ik moet zeggen”, schrijft Smith. “Ik ben een paar weken geleden hersteld van een virus en sindsdien hebben we door Europa gereisd en geweldige shows gehad.”

Vlak voor het concert begon en ook tijdens de soundcheck verliep alles gewoon goed, zegt de zanger. Pas tijdens de show voelde hij dat het mis liep. “Tijdens het derde liedje merkte ik dat er iets mis was met mijn stem, bij het vierde liedje kon ik voelen dat er écht iets mis was.” Hoewel Smith naar eigen zeggen alles heeft geprobeerd om verder te kunnen optreden, ging dat niet. “Ik voel me gebroken omdat ik de show niet heb kunnen afmaken, het spijt me. Ik hou van jullie allemaal.”

Wegens ziekte door “een besmettelijk virus”, moest de zanger in april ook al enkele shows cancelen van zijn Gloria-tour. Toen waren ook enkele mensen uit zijn entourage ziek geworden. Niet getreurd voor de fans: alle uitgestelde optredens kregen intussen een nieuwe datum.

Sam Smith geeft een verklaring op sociale media© Instagram

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER