De begraafplaats wordt vanaf juni vernieuwd.© Tommy Maes

Gemeente houdt infoavond over herinrichting begraafplaats Wezel

Mol -

Het gemeentebestuur van Mol organiseert woensdag 31 mei een informatieavond over de geplande ontgravings- en herinrichtingswerken op de begraafplaats van Wezel. De infoavond vindt om 20u plaats in vrije basisschool Wezel.

Tijdens de infoavond die woensdag 31 mei om 20u plaatsvindt in de vrije basisschool Wezel komen de ontgravings- en herinrichtingswerken, de timing van de werken, de beperkte toegankelijkheid van de begraafplaatsen en verwante onderwerpen aan bod.

In juni begint een aannemer met het uitvoeren van ontgravingen op de begraafplaats van Wezel. Aansluitend start de aannemer met de herinrichtingswerken. Nabestaanden die zaken wensen te behouden van de graven die verwijderd worden, krijgen tot 9 juni de kans om deze zelf te gaan ophalen.

In oktober 2021 organiseerde het gemeentebestuur al een eerste informatieavond waarop de toekomst van de begraafplaats werd besproken. Nabestaanden hadden bij het openbaar onderzoek van 12 oktober 2021 tot en met 12 oktober 2022 de kans bezwaar in te dienen tegen een bepaalde verplaatsing of verwijdering van een graf.

Het gemeentebestuur benadrukt dat tijdens de werken enkel graven ouder dan 30 jaar worden ontgraven, op het oudste gedeelte van de begraafplaats. Sommige graven tussen 10 en 30 jaar worden verplaatst. Graven jonger dan 10 jaar, kindergraven, het erepark van de oud-strijders, het urnenveld, de strooiweide en het columbarium blijven onaangeroerd. Ook het oudste gedeelte van de begraafplaats aan de linkerkant blijft zoals het is. (mto )

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners