De zanger in betere tijden.© Mart Hoogkamer

Nederlandse zanger Mart Hoogkamer stopt voor onbepaalde tijd met optreden: “Ik was aan het leven om te werken, terwijl het net andersom zou moeten zijn”

De Nederlandse zanger Mart Hoogkamer, vooral bekend van de meezinger Ik ga zwemmen… in Bacardi Lemon, stopt voor onbepaalde tijd met optreden. Zijn lichaam is te zwaar in het rood gegaan.

Tom Vets

Via een bericht op zijn Instagram kondigde de Nederlandse artiest zijn muzikale pauze aan. De laatste tijd zat het op fysiek en mentaal vlak niet mee, en in overleg met de huisarts is beslist om alle activiteiten voorlopig stop te zetten. “Ik was aan het leven om te werken, terwijl het net andersom zou moeten zijn”, klinkt het. Voorlopig is de agenda al leeggehaald tot 1 juli, maar wellicht gaat de break nog een stuk langer duren. Het management van de zanger zegt dat Mart niet gelukkig is met alle annulaties die moeten gedaan worden, maar tegelijk ook inzag dat het op deze manier niet meer verder kon. Hoogkamer hoopt op begrip van iedereen.

Het is niet de eerste keer dat gezondheidsproblemen de zanger nekken. Amper een jaar geleden moest hij ook al een resem optredens afzeggen. Toen luidde het dat hij kampte met ernstige stemproblemen, vermoedelijk veroorzaakt door stress. Na het groot succes van Ik ga zwemmen... focuste Hoogkamer vooral weer op Nederland, al bleef een nieuwe grote hit voorlopig uit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER