Burgemeester Gaston Van Tichelt mag 6.000 euro uitdelen, de opbrengst van het Burgemeerstersfeest.© Gemeente Essen

Burgemeester Van Tichelt schenkt 6.000 euro aan bouwprojecten Essense jeugdverenigingen: “Het Burgemeestersfeest was een voltreffer”

Essen -

Het Essense Burgemeestersfeest van januari was een groot succes, het bracht maar liefst 6.000 euro op. Burgemeester Gaston Van Tichelt (CD&V) mag dit mooie bedrag verdelen onder drie Essense jeugdverenigingen, de vooropgestelde goede doelen.

Begin januari liep de Heuvelhal vol voor Queen Vision, een Italiaanse coverband, en Omdat Het Kan Soundsystem, talent van eigen bodem. “Het was een echte voltreffer. Samen met de sponsors zorgden al deze mensen voor een geweldige opbrengst. Bedankt daarvoor”, reageert burgemeester Van Tichelt.

De drie doelen van het feest anno 2023 waren de bouwprojecten van Chiro Horendonk, Jeugdheem Essen, dat KSA Heidebloempje, Scouts Essen-Centrum en Chiro Essen-Centrum verenigt, en Chiro Happy-Dorp. “De jeugd is de toekomst en daarin moet je investeren”, vond Gaston Van Tichelt bij de uitreiking.

De jongeren zijn heel tevreden met de centen voor hun bouwprojecten.© Gemeente Essen

“Door hen financieel een duwtje in de rug te geven, tonen we dat hun bouwprojecten belangrijk en waardevol zijn voor de Essense gemeenschap. Dat deze visie breed gedragen wordt, mag blijken uit de opkomst van het Burgemeestersfeest 2023.”

Na de zomer starten alweer de voorbereidingen van het Burgemeestersfeest 2024. “Noteer alvast zaterdag 6 januari 2024, want dan maken we er opnieuw een fantastische editie van”, belooft de burgemeester. (ella)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners