© BELGA

Thuismatchen van belofteploegen in Challenger Pro League komen niet meer op tv

De supporters van Beerschot, Lierse en Beveren zullen volgend seizoen niet langer alle wedstrijden van hun ploeg op tv kunnen volgen. De thuismatchen van de vier belofteploegen in de Challenger Pro League worden immers niet meer uitgezonden.

yala

Het probleem: de (dure) productiekosten. Op het moment dat Eleven Sports de tv-rechten kocht in 2020, was er van de belofteploegen nog geen sprake. Later wilde de rechtenhouder niet opdraaien voor de extra kosten en dus waren die het voorbije seizoen nog voor de rekening van de betrokken clubs. Zij zijn echter niet bereid om te blijven betalen.

LEES OOK. Volgend seizoen kruisfinales en tot drie stijgers in de Challenger Pro League

Bovendien ondergaat de Challenger Pro League volgend seizoen opnieuw een hervorming, waarbij de competitie groeit van 12 naar 16 ploegen. Meer clubs, meer kosten. Maar nu is er dus besloten om die te drukken door een deel van de uitzendingen te laten vallen.

Concreet gaat het om de thuiswedstrijden van Club NXT, RSCA Futures, SL16 FC en Jong Genk (dat voortaan in Geel zal spelen). Een wedstrijd tussen bijvoorbeeld Beerschot en één van deze ploegen op het Kiel wordt wel nog uitgezonden.

MEER OVER Club Brugge

MEER OVER VOETBAL