Bradford dinsdag in actie in Oostende, waar hij een licht voetletsel opliep. Maar hij raakt speelklaar.© BELGA

Giants willen zich herpakken voor 5.500 fans in Lotto Arena: “We móéten reageren”

Vanavond moet in de Lotto Arena blijken of Telenet Giants Antwerp hersteld en opnieuw klaar is na de knock down van dinsdag in Oostende, in de tweede wedstrijd van de Belgische titelfinale. “Gelukkig is er weinig tijd. We moeten de knop omdraaien en gaan voor een 2-1-bonus in deze best of five”, stelt Jean-Marc Mwema.

Patrick Ceulemans

Wie driemaal wint in de Belgische titelfinale van de play-offs, is Belgisch kampioen. Bekerwinnaar Antwerp heeft de pole position op zak, dat kan belangrijk blijken. De eerste wedstrijd in de Lotto Arena won het nipt. De tweede in Oostende bracht een pak voor de broek: 94-60. De Giants werden offensief en in de rebound gedomineerd door Oostende, dat met een ijzersterke verdediging uitpakte. Reggie Upshaw, Desonta Bradford, Ferdinand Zylka en Brandon Anderson lieten bovendien een zwakke shotprestatie optekenen. Tegen dit Oostende met zijn ruime selectie kan je je dat niet permitteren. Winst aan de kust zit er waarschijnlijk niet in voor de qua rotatie minder grote Antwerpse kern. Wil de bekerwinnaar een eerste basketbaltitel sinds 2000 naar de grootste stad van Vlaanderen brengen en dus Oostende na elf jaar onttronen, zullen de twee thuiswedstrijden, vanavond en eventueel maandag, moeten worden gewonnen.

“Het kan dat deze serie op vijf wedstrijden uitdraait. Laten we echter niet op de zaken vooruit lopen. Vanavond die winst in de Lotto Arena houden is de eerste opdracht. Doen we dat, dan staan we op één zege van de dubbel titel-beker en leggen we de druk opnieuw bij Oostende dat dan zaterdag in eigen huis moet winnen”, beseft coach Ivica Skelin. “We móéten reageren, we weten wat te doen: minder soft spelen, de rebound verzorgen en vooral collectief met een goede shotselectie uitpakken. Doen we dat, dan zijn er mogelijkheden”, voegt kapitein Jean-Marc Mwema toe.

Bradford is speelklaar voor de belangrijke derde finalewedstrijd. De Amerikaanse guard liep dinsdag een lichte voetblessure op maar kan weer voluit gaan. Gelukkig voor Telenet Giants Antwerp, dat zich na de elleboogblessure van Roby Rogiers (drie maanden out) geen nieuwe afwezigheid kan permitteren.

Ook positief is dat de Lotto Arena allicht zal vollopen. Er worden 5.500 toeschouwers verwacht. Basketbalfans die nog een kaartje willen kopen, kunnen terecht op www.teleticketservice.com of aan de kassa van de Lotto Arena vanaf 19.00u.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal