© ATV

Fietsendief gevat door politiezone MINOS, maar diefstallenplaag woedt verder

Boechout -

Binnen de politiezone MINOS bevinden Boechout en Mortsel zich in een fietsdiefstallenplaag. Dit zegt burgemeester Koen T’Sijen (Pro Boechout-Vremde) na vragen hierover op de gemeenteraad.

Filip Spoelders

Sven Snyders (N-VA) is vragende partij om camera’s te plaatsen aan de keerlus van de tram aan Capenberg en aan het station van Boechout. “Camera’s zouden een oplossing kunnen bieden maar we hebben geen bevoegdheid op deze sites. We hebben de vraag zeker al eens gesteld maar er kwam geen gevolg. Fietsdiefstallen is een prioriteit binnen de politiezone en vorige week werd een fietsendief gevat. We blijven er op hameren want het is momenteel een plaag”, geeft de burgemeester aan. Drie Boechoutse raadsleden gaven trouwens aan dat hun elektrische fiets is gestolen.

Nog op vraag van raadslid Snyders gaat de gemeente aan Silvius, dat de keerlus van de tram beheert, vragen om de tramhalte en schuilhuisjes netter te houden. “Om de mensen te overtuigen de fiets te nemen, eventueel in combinatie met het openbaar vervoer, is hygiëne essentieel net als de garantie op de veiligheid”, wijst hij naar achtergelaten vuil aan de keerlus en naar de vele diefstallen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Boechout