De Veeprijskamp lokte vooral bezoekers die naar de dieren kwamen kijken, maar minder geïnteresseerd waren in de feitelijke wedstrijd.© Hans Otten

Veeprijskamp vervelt tot Veekijkdag

Herentals -

Zeg niet langer Veeprijskamp, maar zeg Veekijkdag. Het traditionele landbouwgebeuren met erfdieren op pinkstermaandag krijgt een licht gewijzigde formule. Zoals de nieuwe naam al verklapt, is het wedstrijdelement gesneuveld.

“We stelden al een tijdje vast dat die wedstrijd heel wat administratieve voorbereiding vergde. Bovendien moesten we ook telkens op zoek naar ringmeesters en juryleden met vakkennis. Daar staat tegenover dat de meeste mensen de laatste jaren vooral naar de veeprijskamp kwamen om naar de verzamelde dieren te kijken en minder naar de wedstrijd op zich. Bovendien waren er ook al heel wat demonstratiemomenten met dieren die niét meedongen voor de prijskamp. Dat heeft ons doen besluiten om de dag een nieuw elan te geven”, zegt de Herentalse burgemeester Mien Van Olmen (CD&V).

Op de Veekijkdag van de Landelijke Raad Herentals kunnen bezoekers op pinkstermaandag 29 mei van 13u tot 17u op het multifunctioneel terrein op de Herenthoutseweg allerlei erfdieren zien, van paarden, pony’s, ezels, geiten en schapen tot enkele soorten pluimvee en kleinvee. Honger en dorst kan je er stillen met onder meer een aanbod aan streekproducten. (ho)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Herentals