De uitrit van de Colruytparking via de Kreupelstraat gaat volgend jaar verdwijnen.© Google Street View

Oplossing voor verkeersoverlast in omgeving Colruyt: “Rechtstreekse uitrit parking op Brusselsesteenweg”

Eppegem -

Omdat er sprake is van overlast in de omliggende straten wordt de verkeersstroom rondom grootwarenhuis Colruyt in Eppegem bijgestuurd. De aanpassingen zullen wel pas ten vroegste worden doorgevoerd in de loop van 2024.

Dimitri Berlanger

Wie vandaag de parking van de Colruyt in Eppegem wil uitrijden, moet dit doen via de Kreupelstraat. De Brusselsesteenweg terug oprijden moet dan via de Warandeweg, de Beekstraat of de Schranslaan. Deze verkeersstroom zorgt een nadelige belasting van deze omliggende woonstraten.

“We hebben daarom de betrokken partijen rond de tafel gebracht om te zoeken naar een oplossing”, legt schepen van Mobiliteit Dirk Van Roey (N-VA) uit. “Samen met Colruyt en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zijn we overeengekomen dat een rechtstreekse uitrit van de parking op de Brusselsesteenweg de beste oplossing is.”

Slagboom

De uitrit van de parking van Colruyt ligt in een bocht. Om veiligheidsredenen zal al het verkeer dat de parking verlaat, dus rechts moeten afslaan. Om linkse verkeersbewegingen tegen te gaan, voorziet AWV ter hoogte van de uitrit van de parking een verhoogde middenberm op de Brusselsesteenweg. Ter hoogte van een keerpunt aan de Nedergemlaan zal een terugkeerbeweging richting Zemst kunnen gemaakt worden.

Op het kruispunt Beekstraat-Brusselsesteenweg plaatst AWV verkeerslichten. Om sluipverkeer over de parking tegen te gaan, gaat Colruyt een slagboom voorzien. Eén van de voorwaarden die AWV oplegde om akkoord te kunnen gaan met dit voorstel, was ook het afsluiten van de Kreupelstraat ter hoogte van de Brusselsesteenweg. De gemeente zal hiervoor het nodige doen.

Infomoment

“We zijn tevreden dat er met deze maatregelen een oplossing komt voor de overlast in de straten en voor de klanten van Colruyt”, vult burgemeester Veerle Geerinckx (N-VA) aan. “Nu zullen de vereiste budgetten vrijgemaakt worden en de nodige voorbereidingen getroffen worden. We zullen te gepasten tijde nog een infomoment organiseren voor de betrokkenen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners