Na het bezoek kregen de leerlingen een zakje mee naar huis met wat extra informatie en een beetje dierenvoeding van Maxi Zoo.© Lies De Boeck

Leerlingen GO! basisschool De Linde maken kennis met dierenvoedselbank

Bornem -

De dierenvoedselbank van Bornem mocht enkele leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar van basisschool De Linde ontvangen in het kader van hun lessen godsdienst. De leerlingen maakten kennis met de voedselbank en kregen een zakje met dierenvoeding mee naar huis.

LIDB

De dierenvoedselbank in Bornem nodigde enkele leerlingen uit om meer uitleg te geven over het reilen en zeilen van de voedselbank. “Er zijn heel veel kinderen die thuis alles krijgen wat ze vragen. Door de leerlingen uit te nodigen en hen uitleg te geven over armoede, konden de ze even stil staan bij het feit dat het niet bij iedereen zo gaat. Ik vind het belangrijk dat de leerlingen ervan bewust zijn dat sommige mensen niet genoeg financiële middelen hebben om een huisdier te onderhouden”, legt Jan Kerremans van de voedseldierenbank uit.

Schepen van welzijn Tom Van Ranst (CD&V) legde het belang van de dierenvoedselbank uit aan de kinderen. “Jammer genoeg zijn er heel wat mensen die in armoede leven. Soms kunnen ze niet voor een huisdier zorgen. Daarom zorgt de dierenvoedselbank ervoor dat iedereen recht heeft om een huisdier te hebben. Met de hulp van de voedselbank kunnen mensen die het nodig hebben rekenen op steun.”

25 baasjes per maand

De voedselbank ontvangt maandelijks zo’n 25 mensen die meestal meer dan één huisdier hebben. “We hebben een voorraad van ongeveer 250 kilogram dierenvoeding klaarliggen. Personen die het iets moeilijker hebben, kunnen via het Sociaal huis van Bornem bij ons terecht. Dankzij sponsors zoals Maxi Zoo en Versele-Laga kunnen wij in voldoende dierenvoeding voorzien voor al wie het nodig heeft.”

De leerlingen kregen na hun bezoek een zakje van Maxi Zoo mee naar huis met wat extra informatie en een beetje dierenvoeding in. “We hebben heel veel bijgeleerd. We weten nu dat we meer aan anderen moeten denken en niet alleen aan onszelf. Iedereen verdient het om voor een huisdier te kunnen zorgen, in welke omstandigheden je ook zit. Daarom vinden we het heel mooi dat de dierenvoedselbank bestaat en deze kansen biedt”, klinkt het bij de leerlingen.

De leerlingen kregen uitleg over de dierenvoedselbank.© Lies De Boeck

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners