De leerlingen kregen woensdagvoormiddag een voorsmaakje van de masterclasses.© Tommy Maes

Leerlingen KSOM maken kennis met masterclasses voor 5de jaar

Mol -

Ruim 480 vierdejaars van de KSOM-scholen in Mol maakten woensdag kennis met de masterclasses die ze volgend schooljaar in het vijfde jaar kunnen volgen. Het gaat om verdiepende en verbredende lessen die hun gewone lessenpakket aanvullen en waarbij ze ook in contact komen met leerlingen van de andere schoolcampussen.

Op campus Sint-Lutgardis in Mol verzamelen woensdagvoormiddag 480 leerlingen uit het vierde jaar van alle KSOM-campussen voor de voorstelling van de verschillende KSOM-Masterclasses die ze in het vijfde jaar kunnen volgen.

“De masterclasses zijn lessen die de vijfdejaars vanaf volgend jaar bovenop hun gewone lessenpakket volgen”, vertelt Mario Hannes, algemeen directeur van scholengroep KSOM (Katholiek Secundair Onderwijs Mol). “Concreet volgen de leerlingen per semester een masterclass van twee lesuren per week. Zo kunnen leerlingen bijvoorbeeld een les kiezen die in de lijn van hun studierichting ligt, maar het kan even goed iets totaal anders gaan om hun kennis te verbreden. De lessen worden ook gegeven door vakspecialisten van al onze KSOM-campussen.”

Ontmoetingscampus

De masterclasses worden ook gegeven door vakspecialisten van alle KSOM-campussen.© Tommy Maes

De lessen vinden plaats op Campus Sint-Lutgardis of in specifiek vakgerichte leslokalen van de andere campussen. “Het is de aanzet naar de ontmoetingscampus die we willen realiseren op Campus Sint-Lutgardis”, zegt Hannes. “De bedoeling is dat de leerlingen van al onze campussen met elkaar in contact komen. In het hoger onderwijs gebeurt dat ook al geregeld.”

“Het aanbod van de masterclasses lijkt wel boeiend, maar ik ben benieuwd hoe het er volgend jaar in de praktijk uitziet”, vertelt leerlinge Liese Hooyberghs van Campus Rozenberg. “Tot nu lijkt ‘Cultuur’ wel een interessante les om te volgen.”

Ook Noortje Sas van Campus Sint-Jan Berchmans is nieuwsgierig. “Het toffe is dat je ook iets kan kiezen dat op het eerste zicht los staat van de studierichting die je volgt. Ik volg bijvoorbeeld Latijn, maar als masterclass lijken ‘Anatomie en ergonomie’ en ‘Start to business’ me wel interessant.”

Woensdagavond krijgen de leerlingen via mail nog een overzicht van de verschillende masterclasses, waarna ze tot vrijdag de tijd krijgen om hun keuze te maken.  (Tommy Maes )

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Onderwijs