De club stelt modelspoorbanen tentoon.© if

De LocLoods exposeert modelbanen in clubhuis

Hofstade -

Modelspoorclub De LocLoods geeft iedereen tijdens het Pinksterweekend de gelegenheid om kennis te maken met miniatuurtreintjes en modelbanen. Ze zetten een expo op in hun clublokaal in Hofstade.

Juliaan Deleebeeck

De club is nog vrij pril en ontstond in het coronajaar 2020 als een virtuele club. ”Aanvankelijk wilden we dat zo houden vooral omdat we geen eigen lokaal hadden”, zegt voorzitter Sven Vandersmissen.

“Eind vorig jaar kwam daar verandering in en nu stationeren we onze treintjes in een ruimte van het parochiecentrum achter de kerk van Hofstade. Dat biedt mogelijkheden om een ruimer publiek te bereiken en onze hobby te promoten. We blijven ook virtueel actief want we hebben ook leden die veraf wonen.”

Mini-expositie

De club pakt nu uit met een mini-expositie van modelbanen in het clublokaal.

“Er zullen zeven modelspoorbanen te zien zijn, waaronder vier die voor de eerste keer aan het publiek getoond worden”, zegt Vandersmissen. ”Bekende namen uit de modelspoorwereld zijn Mobov uit het Antwerpse met de Wilso-baan en MSC Het Spoor uit Sint-Niklaas met Chateau Migraine. Er zijn primeurs van Bjorn Bockstal met zijn splinternieuwe ‘Stekskesfabriek’, Hans Deketele met de Steinfeld & Eisenfeld banen en onze eigen clubbaan in opbouw L165.”

De locloods is gevestigd in het clublokaal Ambroossteeenweg 2 in Hofstade (achter de kerk). De expo is zaterdag 27 mei open van 12 tot 18 uur en zondag 28 mei van 10 tot 16 uur. De toegang kost 4 euro maar is gratis tot 18 jaar. Meer informatie op www.de-locloods.be of via info@delocloods.be.

<

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners