MTC Amigo’s in vrolijker omstandigheden, vorig jaar tijdens een rit door Duitsland. Tweede van links onderaan president Ann Sintubin.© RR

Motorclub Amigo’s gaat met erehaag afscheid nemen van 23-jarig verkeersslachtoffer uit Wommelgem

Emblem/Wommelgem/Schoten/Antwerpen -

Zaterdag vindt de uitvaart plaats van de 23-jarige vrouw uit Wommelgem die op 2 mei met haar fiets onder een vrachtwagen terechtkwam op de Plantin en Moretuslei. Enkele dagen later – op Hemelvaartsdag – overleed ze aan de gevolgen van dat verkeersongeval. Tientallen leden van Motorclub Amigo’s uit Schoten zullen hun ‘amiga’ in een erehaag begeleiden tijdens die laatste rit naar de hemel. “Zij is sinds 2019 al het derde lid waarvoor we dit moeten doen.”

Jan Auman

De vader van het verkeersslachtoffer is te aangedaan om ons te woord te staan en wil ook niet dat de naam van zijn dochter in de krant komt. Dat heeft ze zelf op haar sterfbed in het ziekenhuis te kennen gegeven.

“Ik begrijp dat”, zegt Ann van Amigo’s, die in Emblem woont en één van de weinige vrouwelijke ‘presidents’ van ons land is. “Onze betreurde ‘amiga’, die sinds haar achtste levensjaar achterop bij haar papa meereed, was van nature stil en bescheiden. Bovendien was de band met haar vader erg sterk. Hij noemde haar zijn Poppytje, naar de bloem van de Westhoek. Ieper was haar geboorteplaats.”

Ten Miles

“Wat een drama toch en stom toeval tegelijk”, bekijkt Ann enkele foto’s van haar verongelukt amiga’tje. Ze staat er op met haar geliefde hondje dat ze Pipke noemde. Of moe maar vol levenslust na de finish van de Antwerp Ten Miles, die ze twee weken voor het ongeval nog tot een goed einde had gebracht. De dag voor het ongeval was ze, zoals altijd achterop de Honda van haar vader, meegereden tijdens de tourrit door de Limburgse bloesemstreek.

“Haar papa is al lang lid van de Amigos. Zijn dochter, waarop hij erg trots was, reed zelf niet met de motor, maar reed altijd mee als passagier.”

Ann Sintubin, president van MTC Amigo’s achterop bij haar partner Tom Lemmens en zijn KTM-motorfiets.© JAA

Veelbelovende carrière

De overleden jonge vrouw, die nog thuis woonde bij haar papa in Wommelgem, stond aan het begin van een veelbelovende carrière. “Na het behalen van haar rechtendiploma, kon ze aan de slag als juridisch raadgever bij de Federale Overheidsdienst Financiën, waar ze al een tijdelijk contract had. Dat nieuws heeft ze kort voor haar dood mogen vernemen”, zegt Ann.

“Hoe onrechtvaardig toch. We gaan haar missen en zullen gevolg geven aan de wil van haar vader en Poppytje zelf om met alle Amigo’s aanwezig te zijn bij haar afscheid. We zullen haar een gepast eerbetoon geven en willen de achterblijvende papa ook steunen, nu en later.”

MTC Amigo’s heeft haar lokaal in Schoten, wat ook te zien is in het logo van de club, dat de leden achterop hun lederen vesten dragen.© RR

Stil eerbetoon

Op verzoek van het slachtoffer, die niet graag in het middelpunt van de belangstelling stond, zullen de Amigo’s hun medeleven voor één keer heel stil betonen en dus niet met luid motorgebrul zoals de traditie het wil. Het is sinds 2019 al het derde lid waarvoor MTC Amigo’s een rouwstoet vormt. Opvallend: geen van hen kwam om het leven na een ongeval met de geliefde motorfiets.

In 2019 werd wel met huilende motoren een erehaag van blinkend chroom gevormd voor de betreurde Jerry Van Steirteghem ‘De Steirt’, die de strijd tegen kanker had verloren. Nog maar twee jaar geleden werden de gashendels opengetrokken voor amigo Dirk Van Doninck, die na een hartfalen op vakantie onverwacht was overleden. (jaa)

Ann Sintubin en Tom Lemmens willen hun betreurde ‘amiga’ uitgeleide doen op de motor, maar stil, zoals ze zelf heeft gewild.© JAA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners