Tijdens het festival staan er verschillende activiteiten zoals optredens, workshops en culinaire pareltjes op het programma.© Guy Delforge

Bornem organiseert veertiende editie van wereldfestival Ezperando

Bornem -

Het festival Ezperando komt opnieuw naar het recreatiedomein Breeven in Bornem. Op zondag 28 mei kunnen bezoekers langskomen om de gezellige sferen van het wereldfestival op te snuiven.

LIDB

Jaarlijks organiseert de gemeente Bornem een vernieuwend en afvalvrij wereldfestival. Het belooft weer een editie met veel beleving te worden. “Tijdens het festival zorgen diverse muziekgroepen voor een geweldige sfeer en dansbare vibes. Zo ontvangen we Rumbaristas die zorgen voor Zuiderse ritmes, de One Revolution band die reggae speelt en Merdan Taplak die zorgt voor oosterse beats”, klinkt het bij de gemeente.

Naast deze optredens zorgen dj’s van de muziekacademie en de Fanfakids voor de nodige ambiance. Bezoekers kunnen langsgaan bij culinaire pareltjes voor een hapje of drankje die geserveerd worden op echte borden om de afval tegen te gaan. Doorlopend kun je genieten van een groot aanbod aan workshops zoals juwelen uit El Salvador maken, Mexicaanse klei boetseren of acrobatische toeren uithalen met El Circo Fiasco.

“De opbrengst gaat integraal naar de projecten in het Zuiden van vzw Mondibel, vzw Finado en vzw Sprinkle. De organisaties zijn allemaal opgestart door inwoners van Bornem. Ze hebben alle drie een werking in ontwikkelingslanden en met de opbrengst van dit evenement willen we hen steunen om de projecten goed af te werken”, zegt Elke De Sagher, deskundige mondiaal beleid.

“Voor Bornem is dit een belangrijk evenement. We willen echt in de kijker zetten dat er ook andere culturen zijn buiten die van Bornem zelf.” Ezperando vindt plaats in het recreatiedomein van Breeven en gaat van start om 13.30u.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners