Lier Feest eindigt met Netesprong, wat negen jaar geleden niet mocht

Lier -

De Vzw Lier Feest nodigt op zondag 25 juni om 18u iedereen uit voor een sprong in de Binnennete. Na vier dagen feest is de Netesprong een unieke kans om het weekend af te spoelen én af te sluiten.

Chris Van Rompaey

“We springen in de Binnennete vanop de verlaagde zitkade aan het Felix Timmermansplein. We zwemmen dan richting Zimmertoren, maar stappen al aan de paardendrink uit het water. Die bevindt zich naast het historische pand De Fortuin. Duikers in het water en redders aan de kant garanderen dat alles veilig verlopen. Pret verzekerd dus”, zegt voorzitter Thomas Renders.

Je springt vanop de verlaagde kade de Binnennete in.© JHS

Brandweerpost Lier maakt vooraf de zwemzone vrij van eventueel zwerfvuil. Lier Feest zorgt ter plekke voor een vestiaire om kostbare spullen achter te laten. Wie mee wil springen, betaalt 2 euro. Wie vooraf online inschrijft, krijgt een unieke, bedrukte badmuts cadeau, zolang de voorraad strekt weliswaar. Online vind je ook het volledige reglement. Zo is schoeisel verplicht en heb je onder de 12 jaar een volwassen begeleider nodig.

“We zijn heel blij dat we de Netesprong van het schepencollege mogen organiseren. We hebben zelfs al een eerste inschrijving binnen, namelijk die van burgemeester Rik Verwaest (N-VA)”, verklapt Thomas Renders.

De stad Lier staat de Netesprong dus toe. Dat was in 2014 wel even anders. Ook toen wilde Vzw Lier Feest haar evenementenweekend afsluiten met een ludieke sprong in de Binnennete. Maar toen toenmalig burgemeester Frank Boogaerts (N-VA) zijn eerder verleende toelating introk, blies Lier Feest de Netesprong af. Uiteindelijk sprongen toch twee Lierenaars de Binnennete in, waarop ze prompt een GAS-boete in de bus kregen. Ze riskeerden een boete van 250 euro, maar moesten uiteindelijk 1 euro betalen.

Inschrijven op: lierfeest.be/netesprong

Voorzitter Thomas Renders.© JHS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER