© NurPhoto via Getty Images

Valencia in beroep tegen tribunesluiting door racistische gezangen

De Spaanse voetbalclub Valencia CF gaat in beroep tegen de sluiting van vijf wedstrijden van de Mario Kempes-tribune die de club dinsdag kreeg opgelegd van de tuchtcommissie van de Spaanse voetbalbond vanwege het racisme-incident van afgelopen weekend met Real Madrid-winger Vinicius, zo maakte de club woensdag bekend in een persmededeling.

Jeroen De PauwBron: BELGA

LEES OOK. Vinicius Junior niet geschorst voor rode kaart na klap, Valencia wel stevig bestraft voor aanhoudend racisme

Volgens de club is de sanctie “oneerlijk en disproportioneel”. “Valencia heeft racisme en geweld altijd veroordeeld en zal dat ook blijven doen. Zo’n gedrag hoort niet thuis in de voetbalwereld en de samenleving en we zullen helpen waar we kunnen om dit uit de wereld te helpen”, klinkt het in de mededeling.

“Daarom werken we ook al vanaf de eerste minuut samen met de Spaanse politie en autoriteiten om na te gaan wat er zondagavond precies gebeurd is. De politie heeft daders geïdentificeerd en die hebben meteen de zwaarst mogelijke straf die wij kunnen opleggen, een levenslang stadionverbod, gekregen. Net daarom vinden wij het oneerlijk dat ook alle andere fans in die tribune gedurende vijf wedstrijden hun team niet mogen aanmoedigen. 

Vinicius kreeg de hele wedstrijd lang racistische gezangen te horen.© REUTERS

Vinicius kreeg tijdens de wedstrijd meermaals racistische beledigingen naar het hoofd geslingerd door de supporters van Valencia en ontving in het absolute slot een rode kaart na een conflict met de spelers van Valencia waarbij hij zelf in een wurggreep werd gehouden. Intussen werd beslist dat de Braziliaan niet geschorst zal worden voor die uitsluiting, waardoor hij woensdag in eigen huis kan aantreden tegen Rayo Vallecano.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal