© ATV

Zoerselaars kunnen aan inwonerstarief gaan zwemmen in Beerse vanaf 1 juni

Zoersel, Beerse -

Nu het zwembad van Pulderbos dicht is, kunnen inwoners van Zoersel aan een voordeeltarief plonzen of baantjestrekken in het zwembad van Beerse. Kinderen tot 14 jaar betalen 2,65 euro en volwassenen 3,40 euro. Zoerselaars met een beperkt inkomen krijgen nog een extra korting van 50%.

Het Zoerselse gemeentebestuur legt daarmee enkele extra puzzelstukjes in de zwembadpuzzel. Het zwembad van Pulderbos moest wegens technische problemen eind vorig jaar noodgedwongen de deuren sluiten. Olivier Rul (Open Vld), Zoersels schepen van sport: “Een studiebureau stelde een nota op die de technische problemen omschrijft en maakte een kostenraming. Momenteel bekijken we samen met Zandhoven of de herstellingen al dan niet uitgevoerd worden.”

“Tegelijk zijn we op zoek gegaan naar oplossingen om onze inwoners een betaalbaar alternatief te bieden”, vervolgt Olivier. “We sloten een overeenkomst met gemeente Beerse, zodat Zoerselaars vanaf 1 juni ook aan het inwonerstarief kunnen zwemmen in ‘t Beerke.”

© Bart Van den Langenbergh

“Bovendien willen we vanaf 1 juli een extra tussenkomst vanuit ons OCMW voorzien voor Zoerselaars met een beperkt inkomen”, vult schepen Katrien Schryvers (CD&V) aan. “Zoerselaars met een Z|pas zullen bijkomend 50% korting kunnen krijgen op het inwonerstarief.”

“Voor het zwembad van Beerse is Zoersel nu de vijfde prioritaire partner naast Malle, Lille, Rijkevorsel en Vosselaar, waardoor het zwembad van Beerse een stevige regionale uitstraling en karakter heeft”, zegt Nancy Snels (CDE-Vlim.be), schepen voor sport van gemeente Beerse.

Dinsdag raakte al bekend dat Zoersel en Zandhoven wat het schoolzwemmen betreft vanaf de zomer van volgend jaar uitwijken naar het splinternieuw Sportoase-zwembad in Lille.

‘t Beerke is open maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8u tot 20.30u, woensdag van 8u tot 18.30u, zaterdag van 8u tot 15.30u en zondag van 8.45u tot 12.30u. Wie vroeger dan 8u komt zwemmen, heeft een beurtenkaart of jaarabonnement nodig. Ook tijdens het baantjes zwemmen in het weekend is de kassa niet open en is een beurtenkaart of jaarabonnement nodig.

© Bart Van den Langenbergh

 (kma)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV