© USA TODAY Sports via Reuters Con

VIDEO. Vanzeir verovert meteen weer harten van New York Red Bulls-fans, maar is uiteindelijk toch weer de antiheld van de avond

Twee matchen ver in zijn wederoptreden lijkt het racisme-incident al helemaal vergeten bij Dante Vanzeir (25) en zijn ploeg New York Red Bulls. Vanzeir scoorde in de 92ste minuut een levensbelangrijke gelijkmaker thuis tegen Cincinnati in de US Open beker, maar die glorie duurde niet lang.

Jeroen De Pauw

Met zijn doelpunt in de 92ste minuut gooide hij New York Red Bulls in eigen stadion een levenslijn toe. New York keek een hele wedstrijd tegen een 0-1 achterstand en virtuele uitschakeling aan, maar Vanzeir sleepte op het nippertje nog verlengingen uit de brand met een heel lekkere volley.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© USA TODAY Sports via Reuters Con

Daarin gebeurde nagenoeg niets en zo moesten penalty’s beslissen wie mocht verder bekeren. Vanzeir - normaal trefzeker vanop de stip - begaf zich als eerste speler van de thuisploeg naar de stip. Maar Vanzeir miste. Een zure appel, zeker omdat het de enige speler was die zijn penalty niet binnenschoot in de hele strafschopreeks.

Exit New York Red Bulls, Vanzeir was zo toch ook weer een beetje de geviseerde man van de avond.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal