© Gary BREYSSEM N1371

Frank Galan doet mee aan ‘Spain’s Got Talent’, met dank aan zijn vrouw

Een Vlaamse zanger duikt weldra op in de Spaanse versie van Belgium’s Got Talent’. Frank Galan (62) waagt zijn kans in de internationaal bekende televisiewedstrijd.

Tom Vets

Het gebeurt wel vaker dat internationale versies van het programma kandidaten zoeken buiten de landsgrenzen. Denk maar aan de Nederlandse zangeres Glennis Grace die het tot de grote finale schopte van het programma in Amerika. En nu is er dus ook Frank Galan, die geselecteerd werd voor de voorrondes van Spain’s Got Talent. Het programma komt daar al heel wat jaren op het scherm bij de commerciële zender Telecinco, en heeft er altijd veel bekijks.

Vanaf juni vinden de opnames in Madrid plaats voor het negende seizoen, en Frank zal afreizen naar Spanje om er een nummer te komen zingen voor de juryleden. Onze Vlaamse Julio Iglesias heeft er al enkele preselecties opzitten, wat hem het nodige vertrouwen gaf.

Zijn deelname is te danken aan zijn vrouw Christel die Frank aanmaande om eens mee te doen aan een buitenlandse wedstrijd. In Spanje vielen ze meteen voor zijn charmes en de muzikale gelijkenis met Iglesias. Galan, de broer van voormalig televisiepersoonlijkheid Herman Van Molle, hoopt met dit Spaanse avontuur nieuwe deuren te kunnen openen op de Spaanse muziekmarkt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER