© ATV

Antwerp Giants roemloos onderuit tegen Oostende in tweede titelwedstrijd

Oostende pakte in de tweede wedstrijd van de finale van de play-offs uit met een heuse demonstratie en won met afgetekende cijfers van Telenet Giants Antwerp (94-60), zodat de tussenstand in deze best of five nu 1-1 is. De Giants moeten donderdag in de Lotto Arena vol aan de bak om het thuisvoordeel vast te houden. “We waren defensief niet present. Ook in de rebound waren we te soft”, zei Jean-Marc Mwema.

cpm

Op de studieronde na (0-4) was Telenet Giants Antwerp niet op de afspraak in Oostende. Het was enkel door toedoen van een fantastische Jean-Marc Mwema (19 punten, 6 op 6 driepunters, waaronder een vierpunter) dat de Giants in de eerste helft na 26-19 in de eerste helft op de afspraak bleef: 44-36.

“De start van het derde schuifje was bepalend. Ook daar zaten we niet lekker in de partij. Oostende deed het collectief, scoorde via vele spelers maakte daar de beslissende kloof”, zei coach Ivica Skelin. “Ja dat deed pijn, zeker omdat we geen reactie hadden. Desonta Bradford viel in het begin van de tweede helft uit met een voetblessure. Niks ernstigs en uit voorzorg hield ik hem op de bank. Hij zal donderdag voor de derde wedstrijd oké zijn.”

In de tweede helft bakten de Giants er dus niet veel meer van. Van 61-39 ging het naar 70-45 met een indrukwekkende dominantie (47-24) in de rebound naar een 94-60 overwinning voor de West-Vlamingen. “We hebben veel werkpunten. Maar het is nog altijd maar 1-1 en we blijven over het thuisvoordeel beschikken. Donderdag reageren is de boodschap”, zei Jean-Marc Mwema. “Of we nu verliezen met dertig punten of met één puntje. Dat maakt de zaak niet. Ook niet mentaal. Deze groep is volwassen genoeg om te reageren”, aldus nog coach Ivica Skelin.

OOSTENDE 96-60 TELENET GIANTS ANTWERP

OOSTENDE: Buysse 6 ,Tyree 14, Van der Vuurst 8, Jovanovic 6, Bleijenbergh 11, ­Barcello 5, Buysschaert 14 , Thurman 14, Pintelon 0, Gillet 9, Troisfontaines 7.

TELENET GIANTS ANTWERP: Anderson 6, Smout 0, Willems 2, Bradford 2, Van Cleemput 7, D’Espallier 2, De Ridder 4, ­Zylka 2, Marinkovic 12, Mwema 21, Upshaw 2.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal