De ecotuin Den Hof aan Coda in Gooreind.© Neel Vermeiren

“Hoe in de tuinen op een ecologische manier groenten en fruit worden gewonnen”: Ecotuindagen van Velt in Essen, Kalmthout en Wuustwezel

Wuustwezel -

Tijdens de ecotuindagen van de Vereniging voor ecologisch land- en tuinbouw (Velt) kan je tuinen bezoeken in drie gemeenten van de Noorderkempen.

“Kom, beleef en geniet van natuurlijke tuinen tijdens de eco -open tuindagen van Velt”, nodigt Marc Van Gils uit. “Je krijgt er informatie over bio-zaden, compost, boeken, activiteiten en workshops en je kan zien hoe in de tuinen op een ecologische manier groenten en fruit worden gewonnen.” In het voorjaar volgden tachtig mensen de cursus ecologisch moestuinieren op drie locaties in Wuustwezel, Kalmthout en Essen. “Allen waren ze zeer geïnteresseerd en enthousiast. Meer en meer mensen ontdekken de voordelen van het moestuinieren. Alhoewel we vaststellen dat vele generaties het tuinieren niet meegekregen hebben van thuis. Nu ontdekken ze hoe boeiend het is om eigen gekweekte groenten in de tuin te winnen en ze zijn nog lekker ook.”

Zonder pesticiden

“Het kan zonder pesticiden en kunstmeststoffen. We kiezen voor vruchtwisseling, het door elkaar zetten van groenten, niet spitten, de bodem bedekt houden, overal bloemen. Benieuwd hoe we dat doen? In onze regio kan je vijf tuinen bezoeken en bewonderen.” Die tuinen zijn in Wuustwezel Den Hof aan Coda, Bredabaan 737, zondag 4 juni van 10 tot 17 u, de ecotuin van Marc en May Sint-Willebrordusstraat 18 op zaterdag 3 juni van 13 tot 17 u en zondag 4 juni van 10 tot 17 u en de Stal Berkenrijs, Kruisstraat 100 op zaterdag 3 juni van 10 tot 17 u en zondag 4 juni van 10 tot 17 u. In Kalmthout kan de bezoeker terecht bij familie Van Gils, Kijkuitstraat 138, zondag 4 juni van 10 tot 17 u. In Essen ben je welkom in de Samentuin van de gemeente, Hemelrijk ter hoogte van 77 op zaterdag 3 juni van 10 tot 17 u en zondag 4 juni van 10 tot 17 u. Je kan er een mooie gezellige fietstocht van maken. (vw)

Fietstocht : https://www.routeyou.com/nl-be/location/view/52118069/familie-van-gils?toptext=8550293 en meer info op: https://velt.nu/ecotuindagen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER ecologisch