Geert Barbry, algemeen voorzitter van Cycling Vlaanderen© VDB

Antwerpse afdeling Cycling Vlaanderen kiest op buitengewone vergadering bestuursleden: “We moeten een nieuwe weg inslaan”

Maandagavond waren alle ogen gericht op de Antwerpse afdeling van Cycling Vlaanderen. Nadat het bestuur in februari op niet-reglementaire wijze was verkozen, zakte Geert Barbry, algemeen voorzitter van Cycling Vlaanderen, speciaal vanuit Torhout af naar Herenthout. Marc Van den Eynde is de nieuwe voorzitter, Gabriël Termont de secretaris. Relaas van een bewogen avond.

live

“We gaan hier vanavond de puntjes op de i zetten”, maakte Barbry van bij het begin duidelijk. “In de vier andere provincies ­waren er geen problemen bij de bestuursverkiezingen, in Ant­werpen is het een ware vaude­ville. Daarnet nog is er een klacht over de stemming ingediend door iemand terwijl die wel volledig volgens de statuten verliepen. Trouwens, niet alleen de ver­kiezingen moeten beter, alles moet beter. De provincie Ant­werpen heeft een enorme verdienste in de wielersport, met veel wielerhelden. Sla opnieuw deze weg in, alstublieft.”

De boodschap van Barbry werd gehoord in Herenthout. Na twee uur vergaderen en stemmen was het nieuwe bestuur een feit. Marc Van den Eynde wordt voorzitter en volgt Jan Vandael op. “Nog niet zo lang geleden besliste ik om me verkiesbaar te stellen”, aldus de kersverse voorzitter. “Er moet hier iets gebeuren… Al is dat niet allemaal de schuld van mijn voorganger. Vanaf morgen beginnen we eraan met onze nieuwe ploeg. We gaan meer georganiseerd en gestructureerd te werk.”

“Uiteraard doet het pijn om na tien jaar voorzitter af te zijn”, ­aldus Jan Vandael. “Ik werd ­destijds voor de leeuwen gegooid en heb altijd met de beste ­bedoelingen gehandeld. Een ­andere functie? Nee, dat denk ik niet.”

Spanning om functie van secretaris

“Graag had ik als secretaris meegewerkt aan de nieuwe wending”, meldde Dirk Avonds. “Maar ­Gabriël (Termont, red.) kreeg meer stemmen en daar moet ik me bij neerleggen.”

“Dat Dirk zich ook kandidaat stelde voor de functie van ­secretaris kwam best wel aan”, vertelde Gabriel Termont. “Maar natuurlijk heeft hij het recht zich kandidaat te stellen. En daar zal ook niets van blijven hangen. ­Iedereen is er hier vandaag van overtuigd dat we allen met de neuzen in dezelfde richting keihard moeten gaan werken.”

Het Antwerpse bestuur

Voorzitter: Marc Van den Eynde

Secretaris: Gabriël Termont

Penningmeester: Rosine Pluym

Coördinator Jeugd: Dirk Avonds

Coördinator Weg/Piste/Veld: Glenn Campo

Coördinator vrouwenwielrennen: Kristien Nelen

Coördinator recreatief wielrennen: Danny Pieters

Coördinator BMX: Dorien Wynants

Coördinator MTB: Guy Geerts

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wielrennen