Dimitri Van den Bergh is alweer trofee rijker: topdarter krijgt Grote Stroboer-prijs van district Merksem

Merksem -

Het is eens geen major die hem in de PDC-ranking doet stijgen, maar wel de Grote Stroboer. Dat is een jaarlijkse prijs die het district Merksem uitreikt aan de Merksemnaar of Merksemse vereniging die het jaar voordien een bijzondere prestatie heeft neergezet. En voor dit jaar is dat Dimitri Van den Bergh.

debn

De unieke gelegenheid om een Merksemnaar in de bloemen te zetten, dacht het district Merksem op deze 23ste mei. Naast de lokale feestdag die het dinsdag viert, reikte het ook de Grote Stroboer uit. Een prijs die een Merksemnaar of Merksemse vereniging in de bloemen zet wegens geleverde prestaties van het afgelopen jaar.

De 27ste Grote Strobeer gaat naar topdarter Dimitri Van den Bergh. Hij behaalde op het wereldkampioenschap darts de halve finale waarin hij de duimen moest leggen voor verliezend finalist Michael van Gerwen. “Een hele dikke merci”, zegt Van den Bergh in een videoboodschap. “Ik ben aangenaam verrast als trotse Merksemnaar. Gaston Berghmans komt van hier, hoe kan je dan anders? Heel mijn familie komt ook van hier. Ik ben heel trots dat ik van Merksem ben.”

Van den Bergh kon de prijs door het drukke toernooischema niet in ontvangst nemen op het districtshuis.

© ATV

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Dimitri Van den Bergh